Злодійка не знала, що в помешканні працює камера відео спостереження

У місті Коломиї, що на Івано-Франківщині, працівники міліції затримали 26-річну мешканку райцентру, яка обґрунтовано підозрюється у вчиненні низки крадіжок із одного й того ж помешкання.

Оперативники карного розшуку отримали підстави пред’явити звинувачення зловмисниці відразу після того, як вона вийшла з приватної оселі. Затримана є сусідкою власників будинку, які більшість часу проживають у Києві. Два місяці тому вони помітили, що за час їхньої відсутності хтось буває у будинку. З хати періодично зникали деякі речі, в тому числі ювелірні вироби. Власники помешкання виявили ініціативу встановити камеру відеоспостереження в будинку, про що повідомили працівників міліції. Спільними зусиллями таємного злодія вдалося встановити.

Як повідомив перший заступник начальника Коломийського райвідділу міліції Анатолій Барасюк, надвечір 2 травня оперативники затримали цю особу. З’ясовано, що свого часу сусідка, яка була в гостях, зуміла викрасти ключі від вхідних дверей сусідського помешкання. Згодом, скориставшись тим, що власники будинку перебували у столиці, вона неодноразово навідувалася в це помешкання. У випадку, коли вона укотре зайшла до хати і скоїла чергову крадіжку, вже працювала камера відеоспостереження. Жінку було затримано, що називається, з наявними речовими доказами – певною сумою грошей. Як з’ясовано, за кілька разів незаконного проникнення до чужої оселі зловмисниця викрала 2500 євро, майже 500 доларів США та вісім найменувань ювелірних виробів із коштовних металів. Стосовно затриманої порушено кримінальну справу за ознаками скоєння злочинів, передбачених ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкції цієї статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Працівники міліції здійснюють заходи щодо розшуку викрадених ювелірних виробів. З’ясовано, що підозрювана у крадіжках щоразу здавала їх у ломбард з метою отримання грошей.

Василь Гультайчук
, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

МВС України

You may also like...