В Киеве у коммерсантов отняли четыре дома в исторической части столицы

Як повідомили «УК» в Прес-службі Прокуратури міста Києва, Київським апеляційним господарським судом 06.06.11 задоволено позов прокуратури міста Києва, спрямований на повернення із власності комерційних структур до комунальної власності чотирьох будинків в історичній частині столиці.

Як встановлено у ході прокурорської перевірки, у 2007 році між Головним управління житлового забезпечення виконавчого органу Київради та ТОВ «Пантеон – Інвест» було укладено незаконний інвестиційний договір, внаслідок дії якого вказане товариство набуло право власності на будинки №№ 12-А, 12-Б, 14-А, 14-Б по вул. Малій Житомирській в Києві, у тому числі на Садибу Мурашко.
 
За результатами перевірки у січні 2011 року прокуратура столиці пред’явила позов до Господарського суду м. Києва в інтересах держави в особі Київської міської ради про визнання вказаного договору недійсним, у зв’язку із порушенням вимог чинного законодавства при його укладенні. Господарським судом 1 березня поточного року даний позов було відхилено.
 
Проявляючи послідовну позицію, прокуратура Києва звернулася з апеляційною скаргою на рішення суду першої інстанції.
 
І постановою Київського апеляційного господарського суду 06.06.11 позов прокуратури столиці задоволено, незаконний договір визнано недійсним.
 

You may also like...