Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 09.06.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 742 заяви про злочини. Вжитими заходами 3 648 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 51 факт грабежу, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,1 кілограм вибухівки та 317 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ять осіб. У них вилучено 33,8 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 18 687 осіб.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 54 особи.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 87 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 102 – травмовані.
 
У Шаргородському районі Вінницької області 8 червня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого жителя. Він двома пострілами з газового пістолета, переробленого для стрільби бойовими набоями, поранив у голову та шию 48-річного безробітного жителя Вінницького району (медичну допомогу надано без госпіталізації). Зброю вилучено. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15 та ч.1 ст.115 «Замах на вбивство» КК України.
 
У місті Алчевську Луганської області 8 травня у своєму будинку було знайдено в непритомному стані з травмою голови 47-річного безробітного, який невдовзі помер у лікарні. За цим фактом слідчим відділом міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» КК України. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного, раніше судимого жителя міста Брянки, який у будинку потерпілого завдав смертельні тілесні ушкодження господарю під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У Дарницькому районі міста Києва 30 травня у під’їзді житлового будинку було знайдено мертвим 51-річного безробітного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого жителя, який задушив потерпілого під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У місті Сєверодонецьку Луганської області 7 червня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста викрав у 23-річного безробітного місцевого жителя мобільний телефон (вилучено).
 
У місті Харкові 8 червня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він у приміщенні супермаркету шахрайським шляхом заволодів 1,8 тис. грн. у 22-річної місцевої жительки.
 
У місті Алчевську Донецької області 8 червня працівники міліції затримали 49-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста завдав ножове поранення грудей 56-річному безробітному місцевому жителю (госпіталізовано).
 
У місті Хмельницькому 8 червня на вулиці 27-річний безробітний місцевий житель двома пострілами із зареєстрованої мисливської рушниці поранив у груди та руку 29-річного безробітного місцевого жителя (госпіталізовано) під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. Зброю вилучено. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст.296 «Хуліганство» КК України.
 
У місті Луганську 7 червня до міліції спецлінією “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні облдержадміністрації закладено вибухівку. На час проведення перевірки із установи було евакуйовано близько 1,2 тис. осіб. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 41-річний безробітний місцевий житель.
 
В Оболонському районі міста Києвана вулиці працівники міліції затримали 28-річного безробітного жителя Києво-Святошинського району Київської області, у якого вилучено 400 грамів вибухівки.
 
У місті Суходольську Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 51-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 500 грамів вибухівки та електродетонатор.
 
У місті Полтаві на вулиці працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 5,6 кг марихуани.
На станції Харків-Левада Південної залізниці (Харківська область) 6 червня у приміщенні вокзалу працівники міліції затримали 22-річного іноземця, у якого вилучено 0,3 г канабісу.
 
На станції Харків-Пасажирський Південної залізниці (Харківська область) 7 червня у приміщенні вокзалу працівники міліції затримали 42-річного іноземця, у якого вилучено 10,6 г канабісу.
 
У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічно злочинністю викрили начальника одного з районних відділів Пенсійного фонду України. Він підробив документи на підставі яких оформив пенсії на п’яти неіснуючих осіб та упродовж 2007-2009 років отримував зазначені гроші. Таким чином правопорушник завдав збитки державі на загальну суму 998 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.
 
На Донецькій залізниці працівники Державної служби боротьби з економічно злочинністю затримали начальника дистанції колії державного підприємства. Він вимагав та отримав 35 тисяч гривень хабара від представника приватного підприємства за узгодження договору на обслуговування колії. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічно злочинністю викрили посадовців товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2009 році без відома філії публічного акціонерного товариства реалізували засновникові ТОВ заставне майно (30 пересувних установок для виробництва рослинного масла), чим завдали цій фінансовій установі збитки на суму 1,2 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 «Перевищення влади або службових повноважень» КК України.
 
В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічно злочинністю викрили лікаря-нарколога однієї з поліклінік комунальної установи. Вона систематично вимагала та отримувала хабарі від місцевих жителів за не постановку їх на наркологічний облік. Задокументовано десять фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму понад10 тисяч гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічно злочинністю викрили службовців закритого акціонерного товариства. Вони, без відповідного рішення міської ради, самовільно захопили земельну ділянку в зазначеному місті (площа 17,1 га) й впродовж останніх восьми років незаконно використовували її для експлуатації виробничих, адміністративних, складських та допоміжних будівель і споруд, чим завдали збитки державі на суму 460 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.197-1 «Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво» та ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.
 

You may also like...