Прокуратура повертає, забрані «космічною командою» дитячі садки, дітям Києва,

За дорученням заступника Генерального прокурора України – прокурора міста Києва Анатолія Мельника організовано проведення перевірки щодо законності використання майна дошкільних навчальних закладів.

Як повідомили «УК» в Прес-службі Прокуратури міста Києва, встановлено, що Київською міською радою прийнято рішення від 26.06.03 №527/687 «Про виключення дошкільного навчального закладу №306 на вулиці Соціалістичній, 3 з мережі дошкільних навчальних закладів», яким зазначений дитячий садок виключено з мережі дошкільних навчальних закладів для тимчасового розміщення апарату та структурних підрозділів Солом’янської районної у місті Києві ради та Солом’янської районної у місті Києві державної адміністрації.

На даний час більша частина приміщень колишнього дошкільного навчального закладу №306 передана в орендне користування, а приміщення загальною площею 708,7 кв.м. не використовується взагалі.

Як засвідчила перевірка, вказане рішення Київради суперечить вимогам чинного законодавства та призводить до позбавлення конституційного права жителів прилеглої території та їх дітей на забезпечення доступності дошкільної освіти та відвідування цього навчального закладу.

З метою усунення виявлених порушень прокуратурою міста Києва на рішення Київської міської ради від 26.06.03 №527/687 принесено протест.

Одночасно слід зазначити, що питання щодо законності ліквідації, закриття, перепрофілювання, відчуження та передачі в користування майна закладів освіти було предметом попередніх перевірок органів прокуратури міста Києва, за результатами яких проведено міжвідомчу нараду з органами виконавчої влади.

За підсумками наради ухвалено ряд заходів, спрямованих на збереження майна навчальних закладів, недопущення безпідставної їх ліквідації та перепрофілювання, виконання яких перебуває під контролем прокуратури.
Наразі перевірка із вказаних питань триває.

«УК»

You may also like...