Водія-втікача наздогнав свідок ДТП

Вчора на автодорозі Луцьк-Дубно поблизу села Підгайці Луцького району сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій загинула людина. 24-річний житель міста Луцька скоїв наїзд на велосипедиста і зник із місця пригоди. Останній помер на місці ДТП.

Затримати злочинця правоохоронцям допоміг місцевий житель Микола Потейчук, який став свідком пригоди. Чоловік наздогнав зловмисника на власному автомобілі та зателефонував до міліції.

Начальник сектору моніторингу, юридичного забезпечення та зв’язків з громадськістю УДАІ УМВС України у Волинській області майор міліції Андрій Владимир розповідає, що підозрюваний керував автомобілем у нетверезому стані. Крім цього, було зафіксовано значне перевищення швидкості. Під час зіткнення водій навіть не зупинився і не поцікавився долею потерпілого. Натомість, «давши газу», намагався втекти.

Свідок Микола Іванович каже, що бачив усе на власні очі. Автомобіль марки «ВАЗ» летів по автодорозі на скаженій швидкості. Неймовірної сили зіткнення сталось у лічені секунди. Велосипедиста викинуло на узбіччя, а водій авто рушив далі, навіть не зупиняючись.

– Від побаченого мимоволі стався шок. Але, не розгубившись, вирішив наздогнати винуватця. Поблизу села Крупа перегородив дорогу і тільки тоді водій зупинився. Дружина відразу зателефонувала до міліції та швидкої допомоги, а діти записали реєстраційний номер автівки. Тільки тоді водій-порушник зізнався, що втік з місця пригоди, бо злякався.

На місце події відразу прибула слідчо-оперативна група, яка в подальшому кваліфікуватиме злочин.

У свою чергу, сьогодні начальник УДАІ УМВС України у Волинській області полковник міліції Володимир Поліщук заохотив громадянина Потейчука за допомогу у розкритті злочину почесною грамотою УМВС та годинником з гравіруванням.

ВЗГ УМВС України у Волинській області

You may also like...