Дві години «на волі» і знов за грати…

7 вересня близько 10 години у Токмацький міськвідділ міліції ГУМВС України в Запорізькій області зателефонувала 50-річна місцева мешканка. Вона розповіла, що невідомий потрапив до літньої кухні, яка знаходиться на території домоволодіння заявниці, та заволодів мобільним телефоном її сестри.

Отримавши цю інформацію, на місце злочину негайно виїхала слідчо-оперативна група у повному складі. Опитавши потерпілу та можливих свідків, міліціонери встановили, що невідомий зловмисник не лише пограбував бідолашну, а й зґвалтував.

По «гарячих» слідах правоохоронці затримали підозрюваного у скоєнні цих злочинів. Ним виявився 35-річний раніше засуджений житель одного з міст району, у помешканні якого під час обшуку був вилучений телефон потерпілої.

Як розповів в.о. начальника Токмацького міськвідділу підполковник міліції Вадим Бондаренко, затриманий чоловік лише за кілька годин до цих подій звільнився з місць позбавлення волі. Але це його не спинило перед скоєнням нових злочинів.

У ніч на 7 вересня зловмисник зняв віконну раму та потрапив в літню кухню приватної садиби, де мешкала 57-річна жінка-інвалід. Скориставшись безпорадним станом, він зґвалтував жінку. Після цього лиходій ще й відібрав у потерпілої телефон, а потім втік із місця злочину. Проте вже через п’ять годин активні дії співробітників міліції дали позитивний результат – на руках зловмисника зімкнулися металеві «браслети».

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 3 ст. 186 (грабіж), а також за ч. 1 ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України.

Ірина Нестеренко
, ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області
 

You may also like...