Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 08.10.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 816заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 600 г вибухівки та 267набоїв.

 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи. Вилучено 12,5 кгнаркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 108 дорожньо-транспортних пригод, у яких 19 осіб загинули та 120 – травмовані.
 
У місті Донецьку в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали злочинне угрупування, чоловіків віком від 29 до 47 років. Попередньо встановлено, що вони в зазначеному місті, з метою заволодіння квартирами та будинками самотніх осіб похилого віку, вбивали господарів, а їх майно продавали через агентство нерухомості, директором якого був один із зловмисників. Так, у квітні цього року на території одного із домогосподарств, правопорушники вбили 67-річну пенсіонерку, та її співмешканця, а тіла з метою приховування злочину, закопали на території зазначеного домоволодіння. Тіла знайдено.
 
У місті Макіївці Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали безробітного, раніше судимого 39-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері четвертого серпня на вулиці вказаного міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв тілесні ушкодження безробітному 33-річному місцевому жителю, який невдовзі в лікарні помер.
 
У місті Скадовську Херсонської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 15 вересня на автодорозі поблизу одного із селищ Скадовського району вказаної області з автомобіля безробітного 50-річного жителя Косівського району Івано-Франківської області, викрав сумку, у якій знаходилися 4,3 тис. євро, 1,1 тис. доларів США, 120 англійських фунтів стерлінгів та 320 гривень.
 
У місті Херсоні в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного іноземного громадяннина. Попередньо встановлено, що він уранці 24 вересня в згаданому місті з автомобіля 50-річного безробітного місцевого жителя викрав мобільний телефон.
 
У місті Первомайську Луганської області працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучено 300 г вибухівки та електродетонатор.
 
У Чорнухинському районі Полтавської області працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя, з автомобіля якого вилучено 2,5 кг марихуани.
 
У Донецькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з ТОВ, які самовільно засіяли земельні ділянки (загальна площа 47,2 га) на території Горлівської міськради, у результаті чого було пошкоджено родючий шар ґрунту. Таким чином державі завдано збитків на суму 403 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальні справи за ознаками злочинів передбачених ч.1 ст.197-1 та ч.2 ст.364 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво й зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з ТОВ. Він вимагав та отримав 12 тис. грн. хабара від жителя міста Перевальська за надання йому в оренду промислового майданчика в місті Зоринську вказаного району. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
На Миколаївщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з приватних сільськогосподарських підприємств. Вони надали до товариства з обмеженою відповідальністю відомості, у яких зависили посівну площу та кількість очікуваного врожаю. У результаті протиправних дій правопорушники незаконно отримали з державного бюджету 18,5 млн. грн. передплати на поставку зернових для поповнення інтервенційного фонду, чим завдали державі збитків на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.
 
У Черкаській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з жителів міста Сміла. Він за місцем проживання організував підпільний цех з виготовлення фальсифікованої горілки. У правопорушника вилучено 5,6 тонн спирту й виробниче обладнання. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

УК

You may also like...