В столиці з 1 листопада до 2 грудня триває спецоперація «Небезпечний вантаж»

Як повідомили «УК» в УГАИ г.Киева, у столиці до 2 грудня 2011 року триватиме спеціальна операція «Небезпечний вантаж», спрямована на дотримання суб’єктами перевезення небезпечних вантажів вимог Правил дорожнього перевезення таких вантажів.

Метою заходів є попередження аварій та катастроф при перевезенні небезпечних вантажів. Під час проведення цільових заходів, Державтоінспекцією міста будуть проводиться перевірки транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів,- говорить начальник столичної Державтоінспекції Анатолій Курінний.

Під час таких перевірок буде звертатися увага на наявністю у водіїв необхідних документів:свідоцтва про допущення транспортного засобу до перевезення визначених небезпечних вантажів, свідоцтво про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, договір обов’язкового страхування, узгодження Державтоінспекцією маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу). Як правило, винуватцями таких аварій є самі перевізники.

Це і незадовільний технічний стан авто, і умови та режим перевезення вантажів. Саме на це під час перевірок буде звернена увага інспекторів. Разом з тим, з водіями будуть проводитися профілактичні бесіди, які можуть запобігти трагедіям.

«УК»

 

You may also like...