Ще один спосіб шахрайства з найманням житла (фото)

Працівниками карного розшуку Святошинського райуправління столиці затримано двох молодиків, які обрали злочинний шлях для власного збагачення.

naym_2.jpgnaym_4.jpg

Один з них, 28-річний чоловік, розробив цілу схему, за якою винаймав житло, що здавали на добу, та перездавав його на місяць або два. При цьому підроблялись документи, що підтверджували право власності на квартири, підписувались договори. Тому у орендарів і не виникало підозр. Тим паче, що шахрай «працював» не сам, йому допомагав товариш, який представлявся ріелтором «Олександром». Останній діяв як представник різних відомих агентств з нерухомості. Гарні манери, говірливість, вміння себе подати та природній шарм відігравали далеко не останню роль. Інформацію про пошук квартир у найм, чи їх здачу, розміщували і шукали з газет та сайтів в Інтернеті.

Ділки настільки впевнено вводили людей в оману, настільки професійними були їх злочинні махінації, що постраждалі довірливо ввіряли свої кровно зароблені кошти після підписання договору і вручення ключів. Згодом виявлялось, що претендентів саме на цю квартиру вже кілька, і кожен заплатив за місяць або два вперед. Тільки справжній власник помешкання зовсім не розуміє, що відбувається. Він здав житло на добу, або дві, і не знав, що його вже кілька разів перездали.
 
Скільки ця схема принесла коштів затриманим, на протязі якого часу вона функціонувала, та скільки постраждалих осіб від дій аферистів, наразі з’ясовує слідство. Більшість людей соромиться зізнатись, що їх обвели навколо пальця спритні шахраї, та й не сподіваються на те, що їх коли-небудь затримають. Однак, працівники міліції постійно доводять, що професіоналізм понад усе. Тому, якщо ви стали жертвою даних осіб, але не повідомили про це правоохоронним органам, у вас з’явилась така можливість. Зателефонуйте до Святошинського районного управління за номерами: (044) 424-03-41, або 102.
 
Наразі слідчим відділом Святошинського райуправління порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Розслідуються чотири епізоди злочину, але існують обґрунтовані підозри, що фігуранти по справі раніше «працювали» в інших районах столиці. Відносно засновника цієї афери міліцією іншого району, за аналогічне, вже порушена кримінальна справа, яка направлена в суд, але вирок ще не наздогнав свого героя. Тому, і це йому обов’язково зарахується.
А правоохоронні органи вкотре звертаються до громадян: будьте уважні, пильні і не потрапляйте на гачок шахраїв. Краще кілька разів перестрахуватись, ніж гірко жалкувати про втрачені кошти, підірване психічне здоров’я та зіпсований настрій.
 
Тетяна Малишев,  помічник начальника Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві

You may also like...