На Харківщині знезкоджено тріо грабіжників

Рано вранці 27 квітня 2009 року до Нововодолазького РВ ГУМВС України в Харківській області звернувся житель села Кленове. Згідно з його заявою, вночі невідомі злочинці проникли до його будинку і, погрожуючи вбивством, викрали гроші та деяке майно.

За даним фактом слідчий відділ Нововодолазького РВ порушив кримінальну справу за ознаками ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України, а через три доби в результаті проведених оперативно-розшукових заходів оперативники карного розшуку затримали трьох підозрюваних. Ними виявилися 44-річна мешканка села Просяне Ірина, її 49-річна односельчанка Віра і 28-річний Антон (імена змінені).

В ході слідства було встановлено, що пізно увечері 26 квітня всі троє перебували в селі Просяне, причому жінки вживали оковиту. Приблизно о 23 годині Ірина запропонувала з’їздити до Кленового і пограбувати діда, у якого, нібито, багато грошей. Пропозиція була прийнята і спільники взяли рукавички, монтування, скотч і ліхтарик, та на автомобілі ВАЗ-2101 під керуванням Антона поїхали до села. Залишили машину на околиці, наділи рукавички і, не забувши про монтування, скотч і ліхтарик, підкралися до потрібного їм будинку. Далі Антон заліз на дах, виставив монтуванням горищне віконце і проник до горища. Спустившись у коридор, він відкрив спільницям замкнені на засув вхідні двері.

У цей час 74-річний господар почув шум, взяв сокиру та вийшов у темний коридор, де був відразу ж обеззброєний. Нальотчики скотчем заклеїли йому очі й рот, зв’язали руки і посадили на стілець, що стояв у спальні. Відчуваючи на шиї гострий предмет і почувши, що буде убитий, якщо не скаже де гроші, потерпілий після того, як йому звільнили рот від скотчу, сказав про гаманець, що лежав у шухляді столу. Забравши гаманець, в якому було 150 гривень, розбійники обшукали будинок, і знайшли під матрацом ще 2800 гривень. Крім грошей подільники прихопили мобільний телефон господаря, три трилітрові банки соняшникової олії і китайський плед та покинули місце злочину.

Нововодолазький районний суд, визнав всіх трьох винними в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою заподіяння насильства, небезпечного для життя і здоров’я особи, яка зазнала нападу), та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на сім років.

Не погодившись з таким, на їхню думку, суворим покаранням, засуджені подали апеляції, але 14 липня 2011 року судова колегія Апеляційного суду Харківської області залишила вирок районного суду без змін.

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...