Після в’язниці підвищили «кваліфікацію»: замість грабежів здійснювали розбої

У чергову частину Шахтарського МВ звернувся 57-річний місцевий житель із заявою про те, що невідомі із застосуванням насильства забрали гроші і мобільний телефон. А за два тижні з аналогічною заявою звернувся 47-річний житель міста.

Як розповіла начальник СВ міськвідділу Ольга Титова: досудовим слідством було встановлено, що перший потерпілий близько 18.00 год., зробивши необхідні покупки, йшов у гості. Повернувши у двір будинку, почув кроки, обернувшись, побачив трьох невідомих хлопців. І в цей час хтось ззаду ударив його по спині, від чого він, втративши рівновагу, впав, а коли спробував встати, то на голову обрушилися нищівні удари. Від болю він знепритомнів, а коли прокинувся, то довкола була тиша, і поруч вже нікого не було. З сильною головною біллю чоловік все ж дійшов до знайомих, де, оглянувши кишені і виявивши пропажу 1000 гривень і мобільного телефону, викликав міліцію.

Інший потерпілий близько 19.00 годин повертався від друга додому. Назустріч йому йшли троє невідомих хлопців, один з яких, порівнявшись з ним, ударив по обличчю. Через те, що місце удару припало на пошкоджений трійчастий нерв, чоловік на якийсь час знепритомнів. Прийшовши до тями, побачив хлопців, що тікали, і став оглядати кишені: пропав мобільний телефон, невелика сума грошей і посвідчення учасника бойових дій. Останнє йому кинули після того, як він попросив його повернути. Прийшовши додому, викликав міліцію, після чого поїхав в лікарню, де у нього, окрім удару обличчя, був виявлений перелом ребра.

За підозрою в скоєнні даних злочинів співробітниками карного розшуку були встановлені і затримані четверо жителів м. Шахтарська, 20-22 роки. Всі раніше судимі, причому троє з них – за здійснення низки сумісних грабежів, звільнилися з місць позбавлення волі зовсім недавно.

Слідчим відділенням Шахтарського МВ порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 187 КК України – «Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб», санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 7-ми до 10-ти років з конфіскацією майна. Вину свою молоді розбійники визнали, всім вибраний запобіжний захід – утримання під вартою.

ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області

 

You may also like...