Зловмисника на місці злочину затримав… сам потерпілий

Довести злочин до кінця злодієві завадила спостережливість власника обікраденої ним квартири.

До міського відділення міліції Нахімовського РВ УМВС України в м. Севастополі звернувся 24-річний житель селища Любимовка. Чоловік повідомив про те, що він щойно затримав зловмисника, який обікрав його квартиру. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, наряд ВДСО.

У квартирі на третьому поверсі працівників міліції чекав господар квартири і затриманий ним злодій. Чоловік розповів, що вранці з дружиною пішов на роботу, а в обід йому потрібно було зайти додому. Коли підіймався по сходах, на другому поверсі зустрів немолодого чоловіка з повними пакетами. У одному з пакетів хлопець побачив спортивний костюм, який був точнісінько таким, як у нього. Молодий чоловік звернувся до незнайомця і запитав, на якому поверсі той живе. Чоловік досить інтелігентного вигляду, не замислюючись відповів, що на четвертому. Коли потерпілий дійшов до своєї квартири і побачив зламані двері, відразу ж зрозумів, що його обікрали, а чоловік з повними пакетами виносив його речі. Хлопець кинувся за зловмисником. Злодія він наздогнав, коли той виходив з під’їзду і зажадав, аби чоловік показав вміст пакетів. Зловмисник не чинив опір і покірно відкрив пакети. Хлопець побачив свої речі і відразу ж викликав міліцію.

Оперативники встановили, що 54-річний зловмисник раніше був неодноразово судимий за крадіжки і розбої. Першу судимість отримав в 15 років, з тих пір на волі бував нетривалий час. Останній раз звільнився в лютому 2011 року і приїхав до Севастополя.

Коли міліціонери провели огляд речей, які поцупив зловмисник, то крім мобільних телефонів, спортивного костюму, вони побачили соняшникову олію, пляшку шампанського, дитячий новорічний подарунок і приготовану господинею картоплю.

Злодій розповів, що крадіжку скоїв, аби узяти щось їстівне. Квартиру вибирав випадково, подзвонивши у перші-ліпші двері. Коли ніхто не відчинив, чолов’яга зламав замок і проник усередину.

Наразі за даним фактом порушена кримінальна справа за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, триває слідство

СЗГ УМВС України в м. Севастополі

You may also like...