Тюремщики ответят за доступ Завадского к телефону

Прокуратурою міста Києва проведено перевірку за фактом незаконного використання мобільного телефону ув’язненими Київського слідчого ізолятора.

Як відомо, минулого тижня на телеканалі 1+1 у сюжеті випуску новин журналіст спілкувався по мобільному телефону з Ігорем  Завадським, який знаходиться в СІЗО.

За результатами цієї перевірки прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості посадовців Київського слідчого ізолятора, які допустили пронесення мобільного телефону на територію пенітенціарної установи та його використання (ч.1 ст. 367 КК України).

Для інформації:

Відповідно до статей 2 і 7 Закону України «Про попереднє ув’язнення» однією з цілей тримання під вартою є унеможливлення перешкоджання встановленню істини у кримінальних справах. Особам, яким обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, застосовано тимчасовий арешт, забороняється мати при собі предмети не дозволенні до зберігання в місцях попереднього ув’язнення.

Правилами поведінки в слідчих ізоляторах осіб, узятих під варту і засуджених, затвердженими наказом Державного департаменту з питань виконання покарань від 20 вересня 2000 року №192, правилами встановлено виключний перелік предметів, які дозволяються особам тримати при собі в камері. Зберігання мобільного телефону цим переліком не передбачено. 

Відділ зв’язків з ЗМІ прокуратури міста Києва

You may also like...