Найбільш резонансні злочини та події на Сумщині на 19.06.2012

Найбільш резонансні злочини та події на Сумщині на 19.06.2012

Рибалок-браконьєрів затримали працівники Тростянецької міліції

 
Невдалим понеділок виявився для трьох жителів міста Тростянця. Останні після роботи на території природно-заповідного центру вирішили трохи порибалити. От тільки уловом їхнім стали не тільки 105 коропів, 265 карасів, 10 окунів, а й збиток майже в сорок тисяч гривень та кримінальна відповідальність…
 
Правопорушення виявили під час спільного рейду міліції з рибінспекторами.
 
«Перевіряли природно-заповідні зони та місця заборонені Законом для ловлі риби, – розповів Олескандр Семініхін, інспектор дозвільної системи Тростянецького райвідділу. – Не оминули і заповідник «Лисиця», що знаходиться в с. Боромля. Саме там, на озері, близько сьомої вечора, ми і помітили трьох чоловіків, які ловили рибу – двох рідних братів 26 та 32 років та їх 24-ріного товариша».
У горе-рибалок вилучили вісім сіток, гумовий човен, та майже 36 кілограмів риби.
 
І хоча затримали їх на гарячому, своєї провини вони не визнають, говорять, що зустрілись просто порибалити, що човен знайшли, а сітки не їхні: «Ми брали лише з собою вудки, якими ловити рибу дозволяється. Й того ж рибу ловили для себе, а не на продаж».
Але, говорять працівники міліції, вилучене свідчить не на їх користь, і довести провину товаришів буде нескладно.
 
За попередніми оцінками, сума нанесених збитків складає близько сорока тисяч гривень. Їх вчинок кваліфікуються як «Незаконне зайняття рибним добувним промислом», а покаранням за це може стати штраф до  1700 гривень або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Доросле життя розпочав з в’язниці
 
В Білопіллі правоохоронці затримали 20-річного місцевого жителя за підозрою у нанесенні тілесних ушкоджень. Хлопець тільки прийшов з армії і, мабуть, вирішив, що розпочалось його справжнє доросле життя. Тож, відповідно, і вчинки повинні бути дорослими. Та не взяв до уваги, що за скоєне і відповідати буде «по-дорослому». Сьогодні стосовно затриманого порушена кримінальна справа і він очікує вироку суду. А отримати може не багато, не мало – 10 років ув’язнення.
 
20-річний житель Білопільського району, Сашко, в кабінеті слідчого намагається виправдатись. «Я не навмисно, я ж не знав, що мої побої доведуть його до смерті…». Та, що б не казав хлопець, «справу» зроблено. Розпочинаючи своє доросле життя, він лишив його свого друга. А почалось все з горілки. Сашко тільки прийшов з армії і вирішив це відсвяткувати з друзями. Того вечора зібрались у одного з них дома. Сиділи, пили під цікаві розповіді «вояки». Той вважав себе дорослішим, ніж його товариші по чарки. Аякже, він же вже армію пройшов, тобто став справжнім чоловіком.
 
Непомітно час промайнув, пляшка була розпита і Сашко вирішив вийти на вулицю, освіжитись. Хлопець милувався рідними вулицями та мріяв, як далі буде будувати своє доросле життя. Раптом він побачив ще одного самотнього подорожнього. Коли той підійшов ближче, Сашко впізнав свого колишнього товариша – Олексія. Вони з дитинства були разом, а потім посварились. За що саме, вже ніхто і не пам’ятав та дружба так і не відновилась між ними. Олексій теж не збирався миритись з другом. Він пройшов мимо, навіть не привітавшись. «Мені це не сподобалось, – розповідав Сашко слідчому, – тим паче я був на підпитку, тому я його покликав, щоб ще раз з’ясувати відносини між нами». Та замість слів пустив у хід кулаки. Олексій від несподіванки впав на землю, та це не зупинило його «друга» і він продовжував його бити по голові, але тепер ногами. Коли нарешті зупинився, побачив, що Олексій втратив свідомість і ледве дихає. «Тоді я дуже злякався, зрозумів, що «переборщив», залишив його лежати на землі і побіг».
 
Олексія знайшли тільки вранці. Люди йшли на роботу та побачили закривавленого хлопця, який лежав без ознак життя. Відразу визвали «швидку» та повідомили до райвідділу міліції. Хлопця доставили в лікарню у тяжкому стані, медики поставили діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій м’яких тканин.
 
«На пошуки зловмисника був задіяний весь особовий склад райвідділу, – коментує ситуацію начальник Білопільського райвідділу міліції Сергій Чміль, – співробітники міліції опитали всіх, хто мешкає на тій вулиці, де знайшли побитого. В одному дворі хлопець розповів нам про компанію, що зібралась у нього дома того вечора. Саме він і сказав про сварку між Сашком та Олексієм». Тож, правоохоронці припустили, що своїми діями зловмисник вирішив звести старі рахунки зі своїм другом. Олександр теж усвідомлював, що накоїв. Дома він не з’являвся, ніхто його не бачив. Та як він не переховувався від міліціонерів, вони його все ж таки знайшли.
 
Сьогодні стосовно Сашка порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 121 Кримінального Кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження» і йому загрожує до десяти років позбавлення волі. За життя потерпілого лікарі боролись два тижні. Хлопцю зробили операцію. Та Олексій, так і не прийшовши до тями, помер… А затриманий в своє виправдання каже, що не розрахував своїх сил. І розуміє, що покарання не уникнути.
 
Марина Кльова, Євгенія Думчикова, СЗГ УМВС України в Сумській області
 

You may also like...