В Николаеве ГАИ задержало пьяного водителя маршрутки

19 серпня, о 3 годині ночі, інспектори ДАІ, під час нагляду за дорожнім рухом у Миколаєві на проспекті Леніна за порушення Правил дорожнього руху зупинили маршрутний транспортний засіб «Рута-21», під керуванням 36-річного водія, який працює на маршруті № 21 («Намив-Залізнодорожний вокзал»). На час фіксації правопорушення водій не здійснював перевезення пасажирів.

 Під час перевірки документів та при спілкуванні з водієм, у інспекторів ДАІ виникла підозра в тому, що чоловік перебуває в стані сп‘яніння. Керманичу було запропоновано встановити цей факт в медичному закладі на що він погодився й як показав результат проведеної експертизи водій знаходився в стані наркотичного сп`яніння.

У відношенні правопорушника був складений адміністративний матеріал за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції». Транспортний засіб був поставлений на майданчик тимчасового утримання.

Слід відмітити, що з початку Місячника безпеки дорожнього руху, що проводиться на території держави з 1 по 31 серпня 2012 року, співробітниками ДАІ Миколаївської області було виявлено 809 порушень Правил дорожнього руху, які допустили водії автобусів, з яких 9 фактів – це керування в стані сп`яніння, 33 – перевищення встановленої швидкості руху, 23 факти – порушень правил обгону та 8 – створення аварійної ситуації.

Прес-служба Управління ДАІ МВС (за інформацією прес-служби ДАІ Миколаївської області)

You may also like...