ДУСя відписала ще 1,5 мільйони на кримську VIP-риболовлю з альтанкою

Кримський природний заповідник Державного управління справами 6 грудня за результатами тендеру уклав угоду з ДП «Віллір» на реконструкцію форельного господарства на кордоні «Веселий». Вартість угоди склала 1,64 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року за кошти державного бюджету повинні провести реконструкцію орієнтовно 2 км під’їзної дороги до сусіднього кордону «Чорна річка», огорожі території Форельного господарства, форельних ставків верхнього та нижнього каскадів, водозабірного колодязя, кормокухні та інкубатору, а також двох перехідних мостів, альтанки з облаштуванням 15-ти посадкових місць. Окрім того в плані зазначене облаштування зовнішнього освітлення та відеонагляду.
 
Нагадаємо раніше цього року заповідник уже замовляв реконструкцію кордону «Чорна річка». Йшлося про влаштування труби для водостоку під проїжджою частиною, огорожу довжиною 1 км, металеві ворота, облаштування альтанки, барбекю та «пункту харчування» на 182,6 кв м., а також очистку прилеглого ставка від наносів. Підряд вартістю 3,43 млн грн. також отримав «Віллір».
 
Таким чином на будівельні роботи в заповіднику за цей рік вже виділили 5,07 млн грн.
 
Компанія «Віллір» є дочірнім підприємством російського ТОВ «Петро-софт» (Санкт-Петербург), яке займається гуртовою торгівлею косметикою та парфумерією.
 
Кримський природний заповідник здавна є територією полювання та риболовлі перших осіб держави. За царської Росії тут був «Заказник імператорських полювань», за Союзу – Кримське державне заповідно-мисливське господарство, куди  полювати і вудити рибу приїжджали генеральні секретарі. Сьогодні заповідник знаходиться у розпорядженні Державного управління справами, яке обслуговує президента України, Верховну Раду, Кабінет міністрів, Апарат президента, Раду нацбезпеки та оборони й інші держоргани.
 
 

You may also like...