Злочинця, який скоїв викрадення людини у Києві, заарештували в Литві (фото)

У Оболонському районі столиці невідомі викрали місцевого мешканця. Про цей випадок широко повідомлялося у засобах масової інформації. Коротко нагадаємо читачам, як розготралися події: «група товаришів», представившись співробітниками однієї з силових структур (мабуть, однієї з найвпливовіших у нашій державі) і пред’явивши відповідні документи, запропонувала потерпілому проїхати до центрального офісу. Нібито, він звинувачується у вбивстві, треба негайно з’ясувати всі обставини.

Чоловік сприйняв це як непорозуміння, адже темними справами він не займався, мав чесний бізнес, був законослухняним громадянином і пристойною людиною. Зрозуміло, він погодився проїхати з представниками Закону, щоб розібратися у непорозумінні.

 

«Далі, – розповідає потерпілий, – мене вивезли далеко за межі Києва. Відбулася розмова: «представники компетентних органів» красномовно приставляли пістолет до скроні і «лоскотали ребра» ножем, потім професійно – до втрати свідомості – побили. Я далеко не дурний чоловік, тому зайві запитання ставити поостерігся. І так все зрозуміло – це викрадення з метою викупу. Тим часом нелюди, по-іншому їх назвати не можу, в ході «бесіди» і подальшого торгу підтвердили мої здогади: так, дійсно, їм потрібні гроші. А до того моменту, поки важкий рюкзак з імпортною валютою не перекочував до нових власників, я повинен перебувати (зрозуміло, якщо зговоримося!) у провінції, подалі від столичної метушні і цивілізації. Потім перемістили мене, – закривавленого, з поламаною щелепою, розбитим обличчям і масою синців по всьому тілу – з салону автомобіля в багажник, і продовжили рух.
 
По дорозі в Рівне (саме туди направлялися викрадачі) машина на певній ділянці збавила швидкість, по чому я, замкнений у багажнику, потерпілий здогадався, що вони в’їхали в якийсь населений пункт. Знявши з себе наручники і мотузки, якими мене буквально сповили, я відкрив зсередини багажник. І прямо на ходу вивалився на проїжджу частину. По великому рахунку, втрачати мені не було чого! На щастя, позаду нашого автомобіля ніякий інший транспорт не рухався в цей час. Люди, що стояли на автобусній зупинці, кинулися до мене, підняли з асфальту, оточили… Зрозуміло, що вкинути мене в багажник знову і при цьому не привернути уваги селян злодії не могли. Тому вони розвернулися і на шаленій швидкості поїхали назад.
 
Там же, у райцентрі, я звернувся в лікарню, оскільки був у важкому фізичному стані, потім написав заяву в місцеву міліцію. А, повернувшись додому у Київ, звернувся з аналогічною інформацією за місцем проживання – до Оболонського райуправління міліції.»
Працівники відділу карного розшуку Оболонського райуправління внутрішніх справ Києва провели воістину колосальну роботу, щоб встановити особи та затримати викрадачів. Всі члени організованої злочинної групи Оболонським РУ ГУМВС України були оголошені у міжнародний розшук за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України – «Незаконне позбавлення волi або викрадення людини».
 
Злочинець
 
Один із розшукуваних – житель Литви. Було з’ясовано, що злодій – трикратний чемпіон світу по боях без правил. Перебуває у добрій фізичній формі. Саме він «відпрацьовував» больові прийоми на Оболонському бізнесменові. Неодноразово потрапляв у поле зору поліції Європи (Латвія, Литва), навіть притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння особливо тяжких та тяжких злочинів. На його рахунку – розбійні напади та кілька викрадень людей. Зокрема, у Литві і на території нашої держави.
 
У результаті успішно проведеної спецоперації українські міліціонери разом з правоохоронцями Литви у січні поточного року вийшли на слід розшукуваного зловмисника. Поліцією Литви викрадача людей заарештовано.
 
За клопотанням Генеральної прокуратури України найближчим часом його буде притягнуто до кримінальної відповідальності за злочин, який він скоїв на території нашої держави – викрадення бізнесмена з Оболонської Набережної у місті Києві.
 
Вікторія Білозерцева, помічник начальника Оболонського РУ
 
 

 

 

You may also like...