Відкрито справу стосовно директора підприємства-перевізника, котрий привласнив офіс у Києві

Прокуратура Святошинського району Києва відкрила кримінальне провадження стосовно директора приватного підприємства-перевізника «Транспортні логістичні системи», котрий підробив документи та привласнив офісне приміщення вартістю понад 300 тис. грн.

Обставини справи:

Фонд приватизації комунального майна Святошинського району м. Києва у квітні 2010 року уклав з ПП «Транспортні логістичні системи» договір купівлі-продажу нежитлових приміщень на вул. Червонозаводській, 5 загальною площею майже 70 м2.

У квітні 2011 року товариство зареєструвало право власності на нерухомість.

Прокурорською перевіркою встановлено, що гроші за придбане майно директор підприємства не сплатив, а для реєстрації права власності у БТІ надав підроблені документи.

За позовом прокуратури Святошинського району Києва Господарським судом договір купівлі-продажу розірвано.

Натомість, як з’ясувалося, директор ПП «Транспортні логістичні системи» незважаючи на рішення суду, а також відсутність права власності та права розпоряджатися майном, незаконно продав його приватній особі.

Додатково:

Прокуратура Святошинського  району Києва стосовно директора ПП «Транспортні логістичні системи» внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 366 КК України «Службове підроблення», ч. 5 ст. 191 КК України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Довідково:

Кримінальним кодексом України за вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з  конфіскацією майна.

 Прес-служба прокуратури Святошинського району міста Києва

You may also like...