Кримінальна хроніка Житомирщини на 11 квітня 2013 року

За минулу добу до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 320 повідомлень, 69 із них – з ознаками кримінальних правопорушень. Серед них умисне нанесення тілесних ушкоджень, крадіжки чужого майна, шахрайства та інші. У 25 випадках встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій.

Припинено 153 порушення правил дорожнього руху, 14 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

10 квітня до Корольовського райвідділу міліції звернулась жителька м. Коростишева із заявою про те, що в обласному центрі було ошукано її 16-річну доньку. Працівники карного розшуку встановили, що дівчина віддала шахраєві свої сережки вартістю близько 1 тисячі гривень. Наразі за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення затримано 18-річного житомирянина. Встановлюються всі обставини події.

В одному з селищ Андрушівського району під час оперативно-профілактичного відпрацювання працівники міліції виявили, що 24-річний житель Хмельницької області здійснює закупівлю у населення металобрухту без відповідного дозволу. У молодика вилучили 400 кг металобрухту.

Аналогічне правопорушення виявили дільничні інспектори міліції в Любарському районі, де 41-річний житель Хмельниччини встиг придбати у населення 1240 кг металобрухту. І цей чоловік не зміг пред’явити жодного документу, що дозволяв би здійснювати таку діяльність. За обома фактами розпочаті перевірки.

Шановні громадяни! Міліційні зведення фіксують крадіжки металу найрізноманітнішого спектру. І ні для кого не секрет, що цуплять все: від посуду та запчастин до телефонних кабелів, аби потім здати ці речі до пунктів прийому металобрухту. Працівники міліції постійно проводять спеціальні заходи, спрямовані, по-перше, на розкриття названих крадіжок, а, по-друге, на виявлення існуючих підпільних пунктів прийому металобрухту. Слід пам’ятати, що обидва діяння – незаконне заволодіння чужим майном і порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом – визнаються як кримінальні правопорушення, за вчинення яких передбачена відповідальність згідно з чинним Кримінальним кодексом України.

СЗГ УМВС України в Житомирвькій Області

You may also like...