Посадовці міськради позбавили херсонців частини берега Дніпра

Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою під час проведення перевірки дотримання вимог Земельного та Водного кодексів України виявлені порушення у діяльності Управління містобудування та архітектури Херсонської міської ради в частині погодження проектів землеустрою щодо передачі земельних ділянок водного фонду у власність громадянам.

Службові особи достовірно знаючи, що земельна ділянка входить до прибережної захисної смуги р. Дніпро, проігнорували пряму заборону передачі охоронної території в приватну власність і погодили будівництво на ній жилих будинків. У подальшому рішенням міської ради земельну ділянку по вул. Марії Фортус у м. Херсон було передано у власність 4 громадянам.

Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою відносно службових осіб Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Херсонської міської ради розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

За дане діяння Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді обмеження волі від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від 750 до 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Прес-служба Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури

 

You may also like...