Харківські міліціонери знайшли золоту жилу: рентабельність штрафмайданичків – 750%

Антимонопольний комітет оштрафував Харківську філію держпідприємства МВС України «Інформ-Ресурси» на 10 тис грн. за зловживання монопольним становищем на ринку надання платних послуг зі зберігання затриманих автомобілів на штрафмайданчику у період з березня по грудень 2012 року. Про це свідчить постанова Харківського апеляційного господарського суду від 4 листопада.

 Харківська філія «Інформ-Ресурсів» почала надавати послуги з березня 2012 року. При цьому вона встановила завищений рівень рентабельності при розрахунку тарифів на послуги, що призвело встановлення необґрунтованих завищення їх вартості.

Відповідно до «Порядку формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів», рівень рентабельності, який встановлювався в калькуляції собівартості послуг, не повинен перевищувати 12%.

Проте у Харківської філії рівень рентабельності на ці послуги складає: на легковий автомобіль – 723%, вантажний автомобіль – 471%, мототранспорт – 88%. Рівень рентабельності на аналогічні послуги в інших регіонах України, які надаються структурними підрозділами «Інформ-Ресурсів», складає від 3% до 48%.

У Харківській філії пояснили, що у вказаний період були відсутні державні ціни на послуги з утримання автомобілів на штрафмайданчиках. Тому філія самостійно встановила тарифи, які були погоджені директором ДП МВСУ «Інформ-Ресурси».

Порядок встановлення розміру рентабельності на ДП МВСУ «Інформ-Ресурси» не передбачено жодним нормативно-правовим актом України.

Харківська філія ДП МВСУ «Інформ-Ресурси» є єдиним надавачем послуг з тимчасового зберігання затриманих автомобілів на штрафмайданчиках в межах Харківської області.

Розмір тарифів Харківської філії за березень-грудень 2012 року за одну добу становив: від 50 грн. до 150 грн. для легкового автомобіля, від 70 грн. до 250 грн. – для вантажного автомобіля, і від 20 грн. до 90 грн. – для мототранспорту. Хоча, як встановив АМКУ, середня вартість таких послуг реально складає від 5 грн. до 30 грн. за одну добу в залежності від транспортного засобу.

Нагадаємо, за завищення вартості комп’ютерних послуг при утриманні автомобілів на штрафмайданчиках на 10 тис грн. була оштрафована севастопольська філія ДП МВСУ «Інформ-Ресурси». // НАШІ ГРОШІ

You may also like...