Рейдери-регіонали «віджимають» відомий курорт термальних вод на Закарпатті

На Закарпатті регіонали здійснили рейдерське захоплення термального басейну у місті Берегове.

Використовуючи фактично підроблені документи керівництвом фірми ВФСТ «КОЛОС» на чолі з вінницьким депутатом-регіоналом Олександром Мендусем увірвалися зі спортсменами в санаторно-курортний комплекс «ЗАКАРПАТТЯ» та захопили його.

ТОВ «Центр медичної реабілітації та санаторно-курортного лікування «ЗАКАРПАТТЯ» орендує термальний басейн та комплекс будівель у Всеукраїнського фізкультурно-спортивним товариством «КОЛОС». Термін оренди складає 50 років. Договір було укладено 7 листопада 2012 року.

Півтора року тому Центр медичної реабілітації та санаторно-курортного лікування “Закарпаття”, відновив системи водогіну, відводу води та провів капітальний ремонт комплексу термальних джерел. Інвестори вклали близько 5 мільйонів гривень і збудований ще за радянських часів басейн з комплексом курортних послуг отримав друге життя.

Керівництво товариства «Колос» побачивши відновлену роботу курорту відчуло запах здобичі і вирішило брутально розірвати договір оренди. Коли це не вдалося законним шляхом, програвши низку судів, вдалися до улюбленого прийому Партії регіонів — рейдерства.

За допомогою приватної охоронної агенції захопили комплекс курортних будівель, поставили своє керівництво.

Директор комплексу «ЗАКАРПАТТЯ» Віктор Клепко переконаний, що рейдери, які захопили курорт відчувають свою безкарність через свої зв’язки з верхівкою Партії регіонів у столиці.

«Нас просто викинули на вулицю. Більша частина людей, яка працювала на «ЗАКАРПАТТІ» залишилася без роботи. Нам навіть не віддали оргтехніку на якій ми вели всю бухгалтерію. Найцікавіше те, що правоохоронні органи просто закривали очі на цинічне захоплення курорту», – розповідає ошуканий директор Клепко.

Спочатку правоохоронці навіть відмовлялися порушувати кримінальну справу по факту захоплення термального басейну у місті Берегове. Через суд керівництву «ЗАКАРПАТТЯ» вдалося відстояти право у порушенні справи.

Більше того, поки на Закарпатті вирішували питання про те чи порушувати кримінальну справу чин ні по факту явного розбою, за аналогічний період часу 26 червня 2014 р. Дніпровський районний суд м. Києва винесено вирок яким голову ВФСТ «Колос» Мендуся Олександра визнано вининним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу, на разі останнього відсторонено від виконання обовязків голови ВФСТ «Колос» та судом вжито стосовно нього запобіжний захід, який останнім просто ігнорується.

Також Господарським судом Закарпатської області 23.05.2014 року постановлено ухвалу у справі за позовом про звільнення захопленого якою накладено заборону чиннення перешкод в користуванні комплексом басейн представниками товариства «Колос» та Підприємства УСБ «Закарпаття», який розташований по вул. Корятовича, 1 у м. Берегово. Ухвала постановою Львівського апеляційного господарського суду від 18.06.2014 р. залишена без змін, а апеляційні скарги без задоволення. повідомляє правозахисник Товариства “Закарпаття” Ярослав Козич

Навість попри вирок суду в кримінальній справі судове рішення про заборону чинення перешкод в користуванні комплексом басейну цинічно ігнорується вищевказаними керівниками обох підприємств обєднання «Колос».

Зараз представники ВФСТ «Колос» на чолі з регіоналом Мендусем Олександром продовжують незаконно перебувати на території відомого курорту на Закарпатті.

Заручившись корупційними зв’язками на місцевому рівні (та не виконавши рішення суду про поновлення на посаді законного директора) продовжують перешкоджати власникам здійснювати господарську діяльність вже кілька місяців набивають кишені.

 

Наразі повідомлення про злочин на виконання Ухвали берегівського районного суду таки внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань проте за малозначною статтею самоправство незважаючи на те що в цьому рейдерському захопленні простежуються ознаки вчинення організованою групою осіб гребежу.

Слід також зауважити, що подання завідомо недостовірної інформації працівниками органів прокуратури стало в даній справі цілком буденним явищем, зокрема Берегівським міжрайонним прокурором Іван Зарева в відповідь на чисельні заяви Товарства «Закарпаття» повідомив недостовірні відомості про те що договір оренди розірвано в звязку з чим не вбачає протиправності в такому захопленні. Проте надати підтверджуючий факт розірвання договору документ так на офіційний запит Товариства Надання завідомо недостовірних відомостей Товариству, повне ігнорування особами, що вчинили захоплення майна вимог законодавства та їх свавільна поведінка та заяви, є підставою виникнення припущення існування в діях Берегівського міжрайонного прокурора Івана Зареви ознак діянь відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, а саме: Статтею 364. Зловживання владою або службовим становищем, Статтею 365. Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, Статтею 366. Службове підроблення, Статтею 367. Службова недбалість, спрямованих на приховування діянь, що слугували підставою звернення Товариства за захистом до прокуратури та міліції.

 

Тож виникають закономірні питання: скільки ще часу обласна прокуратура та правоохоронні органи будуть небачити розкрадання коштів басейну та терпіти купку засівших на басейні регіоналів та менеджерів-аферистів?

А тим часом на курорті саме сезон прийому відпочиваючих. Кожен день зволікання і саботаж законних вимог власників дає можливість присвоювати десятки тисяч гривень… // Наша версія

 

You may also like...