Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події у Луганській обл. станом на 13 лютого

Прес-реліз про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 13 лютого 2015 року

Військові злочини

Внаслідок артилерійського обстрілу смт. Станиця Луганська 10 та 11 лютого осколкові поранення отримали чотири військовослужбовця ЗСУ та двоє місцевих мешканців – жінка 1963 р.н. та чоловік 1945 р.н.

11 лютого внаслідок артилерійського обстрілу блокпосту ЗСУ поблизу с. Кримське поранення отримав військовослужбовець ЗСУ 1986 р.н.

11 лютого бойовики тричі відкривали вогонь по блокпостах Збройних сил України та території, підконтрольній українській владі:

– двічі зі сторони м. Первомайська (підконтрольного ЛНР) вели артилерійські обстріли блокпосту ЗСУ м. Золоте-1;

– у період часу з 22.00 по 23.00 зі сторони пам’ятника «Князя Ігоря» артилерійський обстріл с. Нова Кондрашівка Станично-Луганського району та блокпостів ЗСУ біля залізничного переїзду Станично-Луганського району.

Жертв та постраждалих немає. Дані факти зареєстровані.

12 лютого бойовики шість разів відкривали вогонь по блокпостах Збройних сил України та території, підконтрольній українській владі:

– двічі зі сторони с. Весела Гора (підконтрольного ЛНР) мінометні обстріли (25 пострілів) у напрямку блокпосту ЗСУ, територіальної ДСНС, ТЕС та автостанції м. Щастя;

– двічі зі сторони пам’ятника «Князя Ігоря» артилерійський обстріл с. Нова Кондрашівка Станично-Луганського району та територій блокпостів ЗСУ біля залізничного переїзду Станично-Луганського району;

– у період часу з 15.00 по 15.10 зі сторони м. Первомайська (підконтрольного ЛНР) артилерійський обстріл (5 пострілів) м. Попасна;

Внаслідок артилерійського обстрілу (20 пострілів) зі сторони м. Луганська з 22.00 по 22.05 у с. Стара Кондрашівка Станично-Луганського району пошкоджено лікарню (вибито вікна та розбито міжкімнатні перегородки третього поверху).

Жертв та постраждалих немає. Дані факти зареєстровані.

Незаконне заволодіння автотранспортом

12 лютого до Старобільського райвідділу міліції надійшло повідомлення від луганчанки 1947 р.н. про те, що 23 грудня минулого року невідомі особи від будинку на кв. Комарова у м. Луганську, за допомогою евакуатора, незаконно заволоділи її автомобілем «Daewoo Lanos», д/з АХ 0266 СВ, зеленого кольору. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 289 КК України.

Тілесні ушкодження

12 лютого до Лисичанської міської лікарні з тілесним ушкодженнями у вигляді ЗЧМТ та численними забоями звернулися за медичною допомогою місцеві мешканці 1969, 1966 та 1962 р.н. У ході проведення перевірки встановлено, що тілесні ушкодження потерпілим заподіяли невідомі особи у камуфльованому одязі в районі смт. Золоте-4, під час проїзду з метою усунення пошкоджень водоводу. Даний факт зареєстровано.

Захоплення державних або громадських будівель чи споруд

12 лютого до Старобільського райвідділу міліції поштою надійшли заяви від керівництва управління ДПтС в Луганській області про те, що у період часу з 1 по 30 грудня минулого року озброєні особи, представники так званої «Луганської народної республіки», незаконно перебували у Слов’яносербській виправній колонії № 60 (с. Лозовське Слов’яносербського району), у Луганській установі виконання покарань № 17 (м. Луганську), у Селезнівській виправній колонії (с. Селезнівка Перевальського району), у Брянківській виправній колонії (м. Брянка), у Алчевській виправній колонії (м. Алчевськ), у Перевальській виправній колонії (м. Перевальську), у Комісарівській виправній колонії (с. Комісарівка Перевальського району), у Чернухінській виправній колонії № 23 (с. Чернухіне Попаснянського району).

Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ст. 341 КК України.

Вилучення боєприпасів

12 лютого під час відпрацювання території с. Борівське, на території мисливсько-лісничого господарства у с. Борівське співробітники Сєвєродонецького міськвідділу міліції виявили зберігання речовин, які можуть використатися для виготовлення вибухових пристроїв а саме:

– 10 мінометних пристроїв (метрові);

– 1 мінометний пристрій (2-метровий);

– 1 корпус гранати «Ф-1»;

– 1 корпус гранати «РГД»;

– 3 мінометні міни часів «ВВВ»;

– 8 саморобних снарядів до мінометів;

– 1 бочка пороху патронного – (вміст бочки 16 пакетів з порохом, вагою 60 кг);

– 1 коробок пижів;

– 1 імітаційний запал;

– 4 кулі екана;

– 11 гільз мисливської зброї 12 калібру;

– 1 банка уражуючи елементи (свинцеві кульки);

– 2 детонатори;

– 1 пакет капсул;

– 1 пакет скловати.

Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Уживаються заходи щодо встановлення власника схованки.

Злочини проти громадської безпеки

12 лютого на блокпосту у м. Лисичанську затримано гр. М. 1998 р.н. (мешканець м. Сєвєродонецьку), який підозрюється в участі у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

12 лютого у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Лисичанського міськвідділу міліції викрили гр. Б. 1966 р.н. (мешканець м. Сєвєродонецьку), який бере участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваного.

12 лютого у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Кремінського райвідділу міліції викрили місцевого мешканця 1984 р.н., який бере участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваного.

Підроблення документів

12 лютого співробітники Марківського райвідділів міліції у ході проведення перевірки законності отримання пенсії на підконтрольній українській владі території Луганської області особами, які причетні до діяльності так званої «ЛНР», встановили факт надання до Управління праці та соціального захисту населення та Управління пенсійного фонду (УПФ) України неправдивих відомостей про фактичне місце свого мешкання, на підставі яких була оформлена довідка про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України: гр. С. 1963 р.н. (мешканець м. Артемівську). Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

12 лютого до Троїцького райвідділу міліції надійшов матеріал з військового комісаріату Білокуракінсько – Троїцького ОРВК про те, що місцевий житель гр. К. 1974 р.н. відмовився від призову у зв’язку із мобілізацією. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження чоловіка.

Вилучення наркотиків

12 лютого під час особистого огляду працівники Біловодського райвідділу міліції на автобусній зупинці по вул. Леніна у чоловіка 1974 р.н. виявили та вилучили близько 30 грамів маріхуани. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямоване на дослідження. Проводиться перевірка.

12 лютого співробітники карного розшуку Кремінського райвідділу міліції в ході проведення оперативно-розшукових заходів за місцем мешкання місцевої жительки 1993 р.н. виявили та вилучили 3 мл опію. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямоване на дослідження. Проводиться перевірка.

Інше

12 лютого о 13.50 військовослужбовці ЗСУ на блокпосту «Карбоніт» зупинили автомобіль «ЗІЛ-130» під керуванням мешканця м. Алчевська 1962 р.н., також у автомобілі знаходився чоловік 1959 р.н. (мешканець м. Алчевська), у яких були виявлені документи, видані так званою «ЛНР», а саме: пропуск «Для внутренних перевозок», який містить штамп «Казачья национальная гвардия всевеликого войска донского», копія свідоцтва про реєстрацію підприємця на ім’я гр. П., яке видано міністерством юстиції так званої «ЛНР», соціальна картка, видана так званою «ЛНР», 2 пластикові банківські картки, 14 дисконтних карток, значну кількість грошей та копії посвідчень на право займатись підприємницькою діяльністю, видані «ЛНР».

Опитані чоловіки пояснили, що їхали з м. Алчевська до м. Сєвєродонецька з метою придбання продуктів харчування на торгівельній базі та їх подальшої доставки до м. Алчевська. Даний факт зареєстровано. Виявлені документи, гроші та речі вилучені. Проводиться перевірка щодо причетності громадян до участі у незаконному збройному формуванні «ЛНР».

12 лютого до Новоайдарського райвідділу міліції надійшов матеріал з СБУ про те, що місцеві мешканці гр. К. 1986 р.н., гр. Я 1957 р.н., гр. З. 1971 р.н., гр. М. 1983 р.н. відмовилися від призову у зв’язку із мобілізацією. Дані факти зареєстровані. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження чоловіків.

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

You may also like...