Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 10.03.2015

У столиці 8-9 березня працівники ДАІ виявили 556 порушень правил дорожнього руху. 

За дві доби, інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 156 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сіли 38 водіїв. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 50 водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 51 керманича та виявили 69 пішоходів-порушників.

За два дні в столиці зареєстровано дев’ять дорожньо-транспортних пригод, в яких одна дев’ять осіб отримали травми.

За прогнозом Гідрометцентру, в столиці очікується температура повітря вдень від 12 до 14 °C, сонячно, без опадів. Столична Державтоінспекція звертається до киян і гостей міста зважати на погодні умови, дотримуватись правил дорожнього руху. Також Державтоінспекція радить рухатися з включеним ближнім світлом фар, а при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію. Крім того, наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

За дві доби у Києві зареєстровано чотири незаконних заволодінь транспортними засобами: Подільський район – пр. Свободи, а/м «Мазда CX-7», н.з. АА1943НА, 2007 р.в., чорного кольору; Деснянський район – вул. Архітектора Ніколаєва, мотоцикл «ZN 150T», н.з. АА2971АА, 2007 р.в., жовтий; Дарницький район – вул. Є.Чавдар, а/м «ВАЗ-21061», н.з. 2005ВВ, 1991 р.в., білий; Шевченківський – вул. Білоруська, а/м «Рено Кенго", н.з. ВА2013ВЕ, 1998 р.в., синій. Вжиті заходи розшуку.

Натомість працівниками ДАІ виявлено 27 транспортних засобів, що перебували у розшуку. У Шевченківському районі «гарячим слідом» було затримано чоловіка, який незаконно заволодів а/м «Мерседес Бенц S 430». На Печерську інспектори ДАІ виявили та затримали а/м «Тойота Венза», яким незаконно заволоділи невстановлені особи 2 березня 2015 року. Крім того, інспектори ДАІ у Дніпровському районі, затримали водія а/м «Форд Скорпіо», який скоїв наїзд на пішохода та з місця пригоди зник. Також за крадіжки з транспортних засобів затримано 2 осіб. Правопорушників доставлено до райуправлінь міліції.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохідний перехід», «Рядність», «Перевезення продукції тваринного походження», «МАФ», «Первоцвіт» та «Акциз».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ в м. Києві

You may also like...