На Луганщині викрито нотаріуса-хабарника

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом управління Служби безпеки України в Луганській області стосовно одного з приватних нотаріусів міста Лисичанська за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-4 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання нотаріусом неправомірної вигоди з використанням наданих повноважень).

Досудовим розслідуванням установлено, що у березні 2016 року приватний нотаріус отримала документи для посвідчення довіреностей без особистої присутності довірителів, обіцяючи вчинити нотаріальні дії, за що отримала неправомірну вигоду у розмірі 8 тисяч гривень. Після цього внесла до спеціальних бланків нотаріального документа відомості щодо уповноваження відсутніх осіб продати належні довірителям транспортні засоби та зареєструвала їх в реєстрі вчинюваних нотаріальних дій.

Підозрювану затримано співробітниками управління Служби безпеки України в Луганській області в порядку ст. 208 КПК України (затримання уповноваженою службовою особою). Їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368-4 КК України.

Досудове розслідування триває, проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368-4 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...