На Луганщині викрито правоохоронця, який вчинив шахрайство у великих розмірах

Першим слідчим відділом прокуратури Луганської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене групою осіб у великому розмірі, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що приблизно у вересні 2014 року між співробітником міліції міста Старобільська та одним з місцевих мешканців, який є інвалідом 1 групи, склалися довірливі відносини, в ході яких правоохоронець вирішив протиправно заволодіти житлом останнього.

Під приводом допомоги в оформленні спадщини інваліду правоохоронець, шляхом зловживанням довірою, надав йому на підпис фіктивні документи про неіснуючий борг, на підставі яких право власності оформлено на його спільника.

Таким чином, в результаті протиправних дій, шахраї одержали у власність ½ частини квартири, заподіявши потерпілому шкоду в розмірі
189 тисяч гривень.

Слідчими прокуратури області спільно зі співробітниками Управління внутрішньої безпеки в Луганській області проведено комплекс слідчих (розшукових) дій, за результатами яких зібрана сукупність доказів, котрі беззаперечно доводять провину шахраїв.

За клопотанням прокуратури області співробітнику поліції обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Його спільнику обрана міра запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

На цей час перевіряється причетність підозрюваних до вчинення аналогічних злочинів на території Луганської області.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...