Прокурор, який отримав $25 тисяч хабара, оштрафований судом на 25 тисяч гривень

Прокурора Херсонської місцевої прокуратури Дениса Прохоренка, який був затриманий на хабарі розміром 25 тисяч доларів, оштрафували на 25 тисяч гривень, а також заборонили обіймати посади в правоохоронних органах протягом трьох років.

Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на відповідну ухвалу Голопристанського районного суду Херсонської області від 8 листопада.

Суд встановив, що у квітні цього року Прохоренко зустрівся з довіреною особою двох підозрюваних, стосовно яких відкрили кримінальні провадження за фактами шахрайства та зберігання наркотиків. Прокурор розповів, що має можливість вплинути на першого заступника прокурора Херсонської області Сергія Циганка, з яким у нього дружні стосунки, і запропонував за хабар забезпечити закриття двох кримінальних проваджень, – йдеться у повідомленні.

Пізніше, правоохоронці затримали Прохоренка у його кабінеті. Під час затримання, вони вилучили неправомірну вигоду у розмірі $21,1  тис. Гроші приніс посередник, який лишив собі $500, а перед цим на прохання Прохоренка віддав знайомому прокурора $2000 боргу.

Суд кваліфікував дії Прохоренка як прийняття пропозиції здійснити вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за надання неправомірної вигоди для себе та одержання такої неправомірної вигоди для себе за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (по ч.2 ст.369-2 КК), – повідомляє джерело.

Після цього прокурор уклав угоду зі слідством про визнання своєї вини та отримав покарання у вигляді штрафу в розмірі 25,5 тис грн, позбавлення права три роки обіймати посади в правоохоронних органах зі спеціальною конфіскацією 35,5 тис грн. Також суд розпорядився скасувати арешт майна прокурора.

You may also like...