За фактом незаконної приватизації об’єкту цивільної оборони розпочато кримінальне провадження

Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом службової недбалості службових осіб виконавчої служби Оболонського районного управління юстиції у місті Києві, що призвело до незаконної приватизації нежитлового приміщення – об’єкту цивільної оборони.

Під час здійснення виконавчого провадження про стягнення з ДП завод «Генератор» заборгованості із заробітної плати, державним виконавцем було накладено арешт та описано державне майно, що перебувало на балансі заводу, а саме адміністративно-побутовий корпус, що розташований у місті Києві по вулиці Новокостянтинівській.

У подальшому, під час прилюдних торгів, зазначене нерухоме майно було продано приватній структурі.

Втім, установлено, що до складу реалізованої будівлі, входив підвал площею 727,7 м² вартістю 1,5 млн гривень, в якому розміщений об’єкт цивільного захисту – сховище, балансоутримувачем якого є ДП завод «Генератор», що згідно з Законом України «Про приватизацію державного майна» не підлягає приватизації та має загальнодержавне значення.

Таким чином, службові особи виконавчої служби внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, здійснили реалізацію державного майна, що не підлягало приватизації, чим вчинили правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 233 (незаконна приватизація державного ) та ч.2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки ) КК України.

Досудове розслідування здійснює Оболонське управління поліції Головного управління Нацполіції в місті Києві.

Крім того, військовою прокуратурою вирішується питання щодо вжиття цивільно-правових заходів з метою повернення цивільної споруди у власність держави.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...