Зловмисник, який згвалтував та вбив 14-річну дівчинку, взятий під варту

Маленька та худенька, вона виглядала на 10-11 років, зовсім ще дитина. Такою її і знайшли в кущах неподалік від дому, без одягу, зі слідами мученицької смерті… Поліція Донеччини затримала підозрюваного та зробила усе, аби він не уникнув покарання. Але чи достатньо його буде за відібране життя, за зруйноване життя цілої родини?

Заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін виступає за те, аби посилити відповідальність за статеві злочини відносно дітей, аби злочинці, які ґвалтують та вбивають дітей, отримували найсуворіше покарання.

 Останнім часом поліція фіксує більше сексуальних злочинів відносно дітей. Лише за останні два дні від насильників постраждали дві дівчинки. Одна жертва отримала важку психологічну травму, а іншу зловмисник замучив до смерті.

Так, 31 травня в Маріуполі поліцейські затримали 63-річного місцевого мешканця за розбещення 9-річної дівчинки. Поки її батьки були на роботі, дитина вийшла погуляти та попала на пляж. Зловмисник намагався вмовити дівчинку піти з ним, але отримав відмову. Тоді він, користуючись перевагою в силі, просто схопив дитину на руки, відніс подалі з очей та посадив собі на коліна. Чоловік скоював розпусні дії та змушував дитину виконувати його забаганки.

Сам затриманий є батьком 5 (!) дітей, і є ймовірність, що і його власні діти могли страждати від насильства. Адже такі злочини є латентними, і злочинці роками можуть ґвалтувати своїх близьких, залишаючись непокараними. Наразі поліція робить усе, аби ці злочини «вийшли з тіні».

Наступного дня, у День захисту дітей ґвалтівник обірвав життя дівчинки в селі Андріївка. Їй було майже 14 років, до дня народження залишався місяць, але вона так і не дізнається, які подарунки готували їй батьки та друзі.

Дівчинка – з гарної родини, мама – медик, а тато працює на заводі. Є старший брат, якому зараз 26 років. Вчилася у 8 класі місцевої школи та мала перейти в 9-ий.

Дуже привітна та життєрадісна, мамина помічниця, активна у школі, відкрита та має багато друзів – так кажуть про загиблу її рідні, вчителі та друзі. В селі її всі любили, а батьки не могли нарадуватися – і вчиться гарно, на городі допомагає, і з маленьким племінником залюбки грається.

Дівчина дуже любила дітей. Сама ще дитина, вона із задоволенням допомагала виховувати трирічного синочка свого брата та нерідко її можна було побачити у компанії молодших дітей, які ходили за нею, як курчата за мамою.

У день трагедії дівчинка якраз бігла до племінника, аби на прохання мами посидіти з ним поки дорослі зайняті. Але ані у брата, ані вдома так і не з’явилася.

Це був останній дзвінок, коли мама чула голос доньки. Буквально за кілька хвилин дитина вже була мертва, але тіло знайдуть лише на ранок. Всю ніч батьки до останнього віритимуть, що маленька просто затрималася у подруги.

– Вона у нас розумничка, дуже слухняна, нікуди без дозволу не ходить, – казав батько поліцейським, коли вони разом прочісували метр за метром.

На пошуки дитини було піднято весь Волноваський відділ поліції та співробітників управління карного розшуку. Коли розвиднілося – обстежували територію зверху за допомогою квадрокопетру.

Шукали всю ніч по всьому селу, а знайшли буквально у 300 м від дому.

Вбиті горем батьки втрачають вже другу дитину. 14 років тому загинула у ДТП їхня перша дочка. На очах у батька 7-річну дівчинку на повній швидкості збив автомобіль.

Довгоочікувана молодша донечка стала сенсом життя та надією, її опікали та намагалися не випускати з очей. Тому коли через півгодини донька не вийшла на зв’язок, батьки забили тривогу.

Лише на тридцять хвилин перервався зв’язок між мамою та донькою, але їх вистачило злодію, аби заманити в лісосмугу, зґвалтувати та вбити дитину.

В результаті комплексу слідчо-оперативних заходів поліцейські розкрили жорстокий злочин за кілька годин та затримали зловмисника.

– Згвалтував, а потім взяв два камені та кинув їй в голову, – каже підозрюваний. Його відразу відвезли до відділу поліції, аби мешканці села не влаштували самосуд.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі він поміщений в слідчий ізолятор Маріуполя.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2, п.2,10 ст.115, (Умисне вбивство малолітньої дитини поєднане із зґвалтуванням або насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом) та ч.4 ст. 152 (Зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього) Кримінального кодексу України.

Покарання підозрюваному обере суд. Максимальне – 15 років за гратами, після відбування якого він вийде на волю та житиме далі.

Чи достатньо цього за відібране життя дитини, за зруйноване життя родини? За те, що тато ніколи не поведе свою донечку під вінець, а мати не побачить онуків?

Як відзначає заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін, у переважній більшості випадків ґвалтівники повертаються до скоєння сексуальних злочинів, і безневинні діти страждають знову і знову.

– Ми зараз не говоримо про введення смертної кари чи хімічну кастрацію. Ми виступаємо за посилення відповідальності за злочини відносно малолітніх дітей. Злочинці мають понести найсуворіше покарання, бо вбиваючи дітей, вони вбивають наше майбутнє , – наголосив генерал.

Полiцiя Донеччини

You may also like...