Прокуратура розслідує «діяльність» посадовців ДП «Кремінське лісомисливське господарство»

Слідчим відділом прокуратури Луганської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно службових осіб Державного підприємства «Кремінське лісомисливське господарство» за фактом перевищення влади та службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що вищевказані службові особи, виходячи за межі наданих їм прав та повноважень, в порушення Закону України «Про природно-заповідний фонд України», протягом 2015-2016 років організували та здійснили незаконну порубку 23 183 дерев на територіях об’єктів природно-заповідного фонду, внаслідок чого державним інтересам завдано шкоду, що спричинило тяжкі наслідки.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 365 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...