На Луганщині виявлені порушення при закупівлі харчів для навчальних закладів майже на 800 тис. грн.

 

Захист інтересів держави при використанні бюджетних коштів у сфері охорони дитинства є одним із пріоритетних напрямів представницької діяльності ювенальних прокурорів.

Так, прокурорами Луганщини протягом поточного року виявлено порушення при здійсненні публічних закупівель продуктів харчування для потреб дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Встановлено, що відділами освіти Кремінської, Сєвєродонецької, Лисичанської міських рад із приватними підприємцями укладено договори про закупівлю продуктів харчування всупереч вимог Закону України «Про публічні закупівлі» із порушенням принципів відкритості, прозорості та максимальної економії, а також без проведення процедур закупівель, визначених Законом.

З метою запобігання незаконним видаткам з місцевих бюджетів, діючи на захист інтересів держави, прокуратурою області,

Сєвєродонецькою та Лисичанською місцевими прокуратурами до Господарського суду Луганської області заявлено 4 позови про визнання договорів про закупівлю продуктів харчування недійсними.

На сьогодні рішеннями Господарського суду позови прокурора задоволено в повному обсязі, визнано недійсними договори про закупівлю продуктів на суму майже 800 тис грн, чим попереджено нераціональне використання бюджетних коштів.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...