Під Києвом поліцейські «за гарячим слідом» затримали групу серійних квартирних крадіїв (фото)

Троє учасників злочинної групи – громадянина Грузії, раніше судимого киянина та жителя Черкащини, затримали оперативні працівники Києво-Святошинського відділу поліції спільно зі столичними колегами у місті Києві. Наразі доведена їхня причетність до скоєння п’яти крадіжок з різних помешкань громадян на території столиці та столичного регіону.

До поліції Київщини надійшло повідомлення від 33-річної жительки села Петропавлівська Борщагівка про те, що з будинку невідомі викрали мобільні телефони, планшет та ноутбук.

воры

За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група Києво-Святошинського відділу поліції. Встановлено, що зловмисники проникли до помешкання шляхом підбору ключа.

При проведенні низки необхідних першочергових оперативних заходів на одному з проспектів столиці працівники поліції зупинили автомобіль «BMW», на якому пересувались зловмисники та затримали їх. Ними виявилися 29-річний громадянин Грузії, який має посвідку на проживання в Україні, 44-річний мешканець Києва та 28-річний житель Черкаської області. Самий старший учасник крадіжки вже мав проблеми із законом. У салоні автівки поліцейські вилучили речові докази – викрадені ґаджети та оргтехніку.

Також під час проведення невідкладних обшуків за місцем тимчасового проживання учасників злочинної групи у Києві та місті Васильків, Київської області, поліцейські виявили та вилучили різні відмички, документи з ломбардів, предмети та речі, які раніше були викрадені: мобільні телефони, годинники, монети, вироби з золота, прикраси.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Група крадіїв перевіряється на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів. Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Київської області

You may also like...