Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей 04-11.09.2017

 Поглиблення бюджетних проблем у РФ призводить до скорочення обсягів фінансування на утримання тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, що суттєво вплинуло на погіршення медичного обслуговування населення, поширення інфекційних захворювань, у т.ч. на туберкульоз. При цьому, місцева влада намагається скористатися і цією ситуацією з метою власного збагачення. Зокрема, т.зв. “адміністрація” м.Горлівки запровадила обов’язковий платний медичний огляд населення (вартість послуги 300 рублів). Процедура є обов’язковою умовою для отримання мешканцями міста грошової допомоги.

Крім того, на проблемах зі здоров’ям населення наживаються і представники військово-медичних закладів противника. Так, російським персоналом військового шпиталю, який дислокується у Лутугинському районі, здійснюється щоденне списання медичних препаратів на фіктивних хворих з подальшою їх реалізацією через аптечні мережі тимчасово окупованої території.

Фото Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Продовжує зростати кількість злочинів і правопорушень, скоєних військовослужбовцями з’єднань і частин 1 (Донецьк), 2 (Луганськ) АК ЗС РФ:

  • групою військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК пограбовано та вивезено меблі з залишених приватних будинків в н.п. Яковлівка. В іншому випадку, військовослужбовцями цього полку зі стрілецької зброї вбито цивільну особу. Командування полку вживає заходів щодо тиску на невдоволене місцеве населення з метою недопущення розповсюдження інформації про вбивство та мародерів;
  • 4 вересня ц.р. у результаті неузгоджених дій, на мінно-вибуховому загородженні, встановленому саперами 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК підірвалась розвідувальна група противника під час намагання проникнути на територію, контрольовану підрозділами сил АТО. Загинуло троє військовослужбовців і один отримав поранення. Командування 2 АК намагається ввести в оману населення тимчасово окупованої території, звинувачуючи сили АТО у мінуванні території та підпалі сухої трави у районі інциденту, а втрати особового складу пояснює намаганням військовослужбовців загасити пожежу;
  • 6 вересня ц.р. внаслідок недбалого виконання службових обов’язків особовим складом варти 3 окремої мотострілецької бригади 1 АК здійснено підпал складу зі зброєю та боєприпасами у н.п.Горлівка. Пожежею, яка виникла, склад повністю знищений, що дозволить незаконно списати зброю і боєприпаси з метою продажу для власного збагачення російськими посадовими особами.

Командування російських окупаційних військ здійснює підготовку до чергової провокації з метою звинувачення сил АТО у порушенні Мінських домовленостей. Окупанти планують здійснити обстріл околиць Донецька і звинуватити у цьому військовослужбовців Збройних Сил України. У рамках підготовки таких дій у Петровському районі Донецька спостерігається посилення та збільшення кількості патрулів т.зв. “силових структур ДНР”, особливо під час комендантської години. Основним завданням патрулювання є затримання можливих свідків переміщення мінометів та артилерійських систем противника у бік н.п. Мар’янка, які будуть задіяні у ході запланованих провокацій. 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України

You may also like...