Минулої доби поліція Київщини відсторонила від керування 10 водіїв у стані алкогольного сп’яніння

02 жовтня, у столичному регіоні, працівники поліції виявили десять випадків керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. На всіх правопорушників складено адмінпротоколи за ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

У відношенні правопорушників були складені адміністративні матеріали, рішення по ним буде приймати суд.

Загалом, минулої доби, правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності 161-го порушника Правил дорожнього руху, серед них пішохід.

Найчастіше водії допускали порушення на територіях Білоцерківського, Броварського, Вишгородського та Києво – Святошинського районах.

Найбільш розповсюдженими порушеннями залишаються невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки, недотримання безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування та проїзду перехресть. 

Поліція Київщининагадує водіям, що за керування в нетверезому стані перший штраф складе 10200 грн. плюс позбавлення права керування на один рік. Удруге штраф за таке правопорушення – 20400 грн. і три роки без права керування автомобілем. Ті, хто тричі допускає порушення цього закону впродовж 5 років, караються накладення штрафу на водіїв у розмірі 40 тисяч 800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років.

Закликаємо водіїв не порушувати Правил дорожнього руху та пам’ятати, що алкоголь та кермо – не сумісні!

 
Управління превентивної діяльності
поліції в Київській області

You may also like...