На Луганщині заочно судитимуть екс-головбуха ОВК за підробку документів та заволодіння 75 тис грн.

Прокуратурою Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно виконувача обов’язків головного бухгалтера однієї з окружних виборчих комісій, за фактом вчинення нею кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

Встановлено, що будучи службовою особою, виконувач обов’язків головного бухгалтера внесла до офіційних документів (платіжних відомостей) недостовірні відомості, а саме завищену суму заробітної плати членам і керівникам дільничних виборчих комісій (381 особа), ніж фактично була видана, та, використовуючи сфальсифіковані документи, заволоділа грошовими коштами на суму майже 75 тис грн, спричинивши майнову шкоду Центральній виборчій комісії, яка є головним розпорядником коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України.

Картинки по запросу прокуратура Луганської області

Оскільки вказана особа наразі переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, останню оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...