Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 30.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 184 заяви про злочини. Вжитими заходами 1353 або (42,5 %) з них розкрито «по гарячих слідах». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 50 пограбувань та 7 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, гранату, 100 грамів вибухівки та 392 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 112 осіб, у яких вилучено 14,1 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 2 174 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 39 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 157 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 64 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 173 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 25 осіб загинуло та 210 – травмовано.

Доводячи правоту під час п‘яної суперечки, чоловік задушив хазяйку застілля.

У Первомайську, що на Миколаївщині, у квартирі працівники міліції знайшли тіло жінки. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримали 40-річного місцевого жителя, робітника відкритого акціонерного товариства, який під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв задушив потерпілу.

Затримано двох братів, які утримували чотири доби заручницю, вимагаючи 40 тисяч доларів викупу

На Львівщині працівники міліції затримали двох братів (1974, 1976 р.н.,), які захопили 29-річну жительку обласного центру, вивезли її на автомашині «Жигулі» на околицю міста, де утримували її упродовж чотирьох діб в покинутому будинку й вимагали 40 тисяч доларів США.

Зловмисника затримано, викрадену барсетку вилучено

У Львові працівники міліції затримали 49-річного громадянина Грузії, який на вулиці відібрав у місцевого жителя барсетку, у якій знаходилися особисті документи та 500 гривень. Викрадене вилучено.

«Ідучи», прихопив з собою … авторське право компанії

У столиці за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в місті Києві прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.176 КК України – «Порушення авторського права і суміжних прав», відносно колишнього представника однієї компанії. Він привласнив авторське право згаданої компанії, чим завдав збитки правовласнику на суму майже 500 тисяч доларів США.

Придбали товар з підробленими сертифікатами якості – доведеться відповідати

На Донеччині за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України – «Службова недбалість», відносно посадових осіб управління матеріально-технічного забезпечення державного підприємства. Вони допустили придбання у одного товариства з обмеженою відповідальністю пускачів, які мали підроблені сертифікати якості. У результаті протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму 165,3 тисяч гривень.

Незаконно отримали відшкодування ПДВ майже на 700 тисяч гривень

На Черкащині за матеріалами спеціального міжрегіонального відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю при УМВС України в області обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України – «Службове підроблення» ,відносно службових осіб одного приватного підприємства. Вони надали підроблену декларацію з податку на додану вартість та незаконно отримали відшкодування згаданого податку на суму 685,3 тисяч гривень.

На Луганщині припинено «роботу» конвертаційного центру

На Луганщині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Луганській області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України – «Зловживання владою або службовим становищем» та «Службове підроблення», відносно засновника та директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вони створили конвертаційний центр та надавали комерційним підприємствам послуги з мінімізації податків. У правопорушників вилучено 148,5 тисяч гривень, 17 печаток фіктивних підприємств, бухгалтерську та податкову документацію.

ДЗГ МВС України

You may also like...