В Швейцарии задержан Волконский — организатор аферы с «Элита-Центр»! (обновлено)

В Швейцарии задержан гражданин Волконский (Шахов), который обвиняется в организации аферы на рынке недвижимости в Киеве.Об этом сообщил исполняющий обязанности министра внутренних дел, генерал-полковник милиции Михаил Корниенко.

Обвиняемый задержан в Швейцарии, в одном из аэропортов. В каком именно, генерал Корниенко не уточнил.

«По инициативе МВД Украины в Швейцарии задержан гражданин Волконский (Шахов), который обвиняется в организации аферы на рынке недвижимости в Киеве», – сказал министр.

Он также добавил, что в настоящее время начата процедура экстрадиции.

Как сообщалось, в начале 2006 года в Киеве была раскрыта крупная афера на рынке недвижимости. Около 1,5 тыс. граждан стали жертвами группы компаний «Элита-Центр», представители которой брали у них деньги в качестве оплаты якобы строящегося жилья. Общая сумма, которую получили мошенники от доверчивых граждан, оценивается приблизительно в 400 млн. грн.

ОБКОМ

Затримано підозрюваного в організації фінансової афери «Еліта-центр»

Наприкінці жовтня 2007 року швейцарськими правоохоронцями був затриманий під час проходження паспортного контролю при вльоті до аеропорту м. Женеви з використанням підробленого ізраїльського паспорту громадянин Волконський Олександр, 1975 р.н. ( справжнє ім’я – Шахов Олександр, 1971 р.н., уродженець м. Кемерово, Росія), який розшукується МВС України як організатор фінансової афери «Еліта-центр» у м. Києві. Кримінальна справа по його обвинуваченню у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, розслідується ГСУ МВС України.

За наявними даними, він прилетів до Швейцарії у супроводі трьох іноземних громадян з метою отримання грошового кредиту в одному із місцевих банків для подальшого інвестування в нерухомість та земельні ділянки на території однієї із західноєвропейських держав.

Затримання Волконського стало можливим завдяки спрацюванню сигнальної системи Інтерполу. Робочий апарат НЦБ Інтерполу МВС України вчасно розмістив інформації про розшукуваного у спільній базі даних Генерального секретаріату Інтерполу, там же були розміщені його відбитки пальців, фотокартки та відомості про прізвища, якими розшукуваний міг користуватися. Саме завдяки відбиткам пальців та фотокарткам, розміщеним в обліках Інтерполу, швейцарські правоохоронці ідентифікували та затримали особу, міжнародний розшук якої здійснювався останні півтора роки.

На вимогу швейцарських органів юстиції клопотання про екстрадицію Волконського – Шахова разом із пакетом відповідних документів мало бути надіслане на їх адресу до 1 листопада поточного року.

Одразу ж після отримання повідомлення про затримання Волконського ГСУ МВС України негайно були підготовлені екстрадиційні документи й після їх опрацювання Генеральною прокуратурою України із використанням каналів Інтерполу вони були передані на розгляд швейцарським правоохоронним органам.

Як повідомили в робочому апараті НЦБ Інтерполу МВС України, наразі Волконський – Шахов очікує екстрадиції до України в швейцарській в’язниці. Він відмовився від спрощеної процедури видачі до України й тому розгляд цього питання судовими органами Швейцарської Конфедерації потребуватиме певного часу.

ДЗГ МВС України

You may also like...