Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 11.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 345 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 029 (43,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 30 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортним засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 9 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 30 кілограм вибухівки та 198 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 139 осіб, у яких вилучено 17,6 кілограми наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 097 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

Протягом минулої доби порушено 23 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 6 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 205 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 39 осіб загинули та 251 – травмовані.

Фіктивні підприємства «заробили» понад 450 млн. гривень

На Дніпропетровщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито злочинну групу в складі дев’яти місцевих жителів, які впродовж 2005-2007 років створили ряд фіктивних підприємств через розрахункові рахунки яких незаконно здійснили фінансові операції на суму понад 450 млн. гривень. Слідчими УМВС України в Дніпропетровській області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.200 КК України (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнання для їх виготовлення).

Підроблена податкова декларація не спрацювала

В місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб приватного підприємства, які в квітні 2004 року підробили податкову декларацію, й намагалися незаконно отримати з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму понад 515 тис. Слідчими ГУМВС України в м. Києві за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.4 ст.190 КК України (замах на злочин й шахрайство).

Зловживання податківців вартували державі понад півмільйона гривень

На Кіровоградщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб державної податкової інспекції, які в серпні цього року підготували та направили лист до Державної виконавчої служби про повернення виконавчого листа без його виконання, чим надали можливість приватному підприємству приховати від арешту засоби виробництва та уникнути штрафних санкцій. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 528 тис. гривень. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Наші шахраї «взули» американську компанію

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито засновника товариства з обмеженою відповідальністю, який упродовж січня-лютого цього року отримав від польського представництва компанії з США для реалізації промислові пилки для деревообробки за які не розрахувався, чим завдав збитки іноземному партнеру на суму 462 тис. гривень. Слідчими УМВС України в області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

Вступним внеском за членство в кооперативі був … хабар

На Херсонщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову автомобільного гаражного кооперативу, який вимагав та отримав 900 доларів США хабара від місцевого жителя за надання йому місця для будівництва гаража та зарахування його в члени зазначеного кооперативу. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Гараж-арсенал виявили у Керчі

У місті Керчі Автономної Республіки Крим працівники міліції на території гаражного кооперативу у недобудованому гаражі виявили та вилучили 30 кілограмів вибухівки, 15 метрів вогнепровідного шнура та 61 патрон до різної зброї.

Поспішність водія маршрутки вартувала життя 2-м пасажирам!

У селі Зорі Рівненського району Рівненської області 41-річний житель обласного центру, керуючи маршрутним мікроавтобусом «Мерседес» з 25-ма пасажирами, при виїзді на головну дорогу порушив правила проїзду перехрестя й зіткнувся з автомашиною КамАЗ під керуванням 48-річного жителя Волинської області. У результаті аварії загинули два та отримали тілесні ушкодження 20 пасажирів мікроавтобуса 14 з яких госпіталізовано.

ДЗГ МВС України

You may also like...