Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 08.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 449 заяв про злочини. Вжитими заходами 685 (47,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 28 пограбувань, 2 незаконних заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено 446 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 54 особи, у яких вилучено понад 5 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 204 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 6 осіб.

Порушено 57 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 18 – у сфері службової діяльності. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 14 – у паливно-енергетичному комплексі, 11 – в агропромисловому комплексі, 9 – у сфері приватизації, 7 – у бюджетній сфері та 6 – у сфері банківської діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 18 794 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 980 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 95 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 8 осіб загинули та 142 – травмовані.

Сварка гарячих литовських хлопців закінчилась фатально…

У Дарницькому районі міста Києва в квартирі за місцем тимчасового проживання знайдено мертвим з травмою голови 49-річного громадянина Литовської Республіки, та в непритомному стані з ножовими пораненнями його 30-річного співвітчизника (госпіталізовано). Попередньо встановлено, що під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв один з них заподіяв ножові поранення товаришу, який, захищаючись, пляшкою спричинив нападнику смертельну травму голови.

Смерть напередодні Різдва

В Оболонському районі столиці в квартирі 32-річної киянки знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням живота 30-річного жителя міста Вишгород Київської області, який від надмірної крововтрати невдовзі помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 20-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в зазначеній квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельне поранення потерпілому.

Судимості не додали чоловікам розуму у вирішенні конфлікту…

У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області днями у своїй квартирі знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей раніше судимого 18-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано раніше судимого 36-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері в зазначеній квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілого.

Не запрошуйте на чарку будь кого!

У місті Мелітополі Запорізької області у грудні минулого року до лікарні було госпіталізовано в непритомному стані 43-річного місцевого жителя, який 30 грудня, не приходячи до свідомості, помер. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину 52-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

Бухгалтер продала своїх

У місті Хмільнику на Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного бухгалтера сільськогосподарського товариства, яка підробила документи й реалізувала сільськогосподарську техніку та виробничі приміщення зазначеного товариства, унаслідок чого завдала йому збитки на суму 185,6 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Два роки підприємці заробляли на державній землі!

У Слов’яносербському районі Луганської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства, які у порушення вимог Земельного Кодексу України, упродовж 2006-2007 років використовували земельну ділянку площею 1,4 га під розміщення виробничих об’єктів, чим завдали збитки державі на суму 1,11 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Бухгалтер привласнив продукцію роботодавців

У місті Луганську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито торгового представника товариства з обмеженою відповідальністю, який, зловживаючи службовим становищем, привласнив продукцію підприємства, призначену для постачання споживачам, чим завдав йому збитки на суму 111 тис. гривень. Слідчими міліції за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Фатальне Різдво для громадянина Туреччини

На автодорозі поблизу села Житанів Володимир-Волинського району Волинської області Різдвяного ранку 29-річний громадянин Турецької Республіки не впорався з керуванням автомашини «Форд», з’їхав у кювет й перекинувся. У результаті аварії водій загинув.

П’яний водій на авто впав з естакади!

У Голосіївському районі столиці 33-річний громадянин Республіки Білорусь Бірульов, будучи сильно напідпитку, при в’їзді на Південний міст не впорався з керуванням власної автомашини «Фіат» й впав з естакади. У результаті аварії водій отримав тілесні ушкодження (госпіталізовано).

ДЗГ МВС України

You may also like...