Убийство в Киевской области помог раскрыть «четырехлапый милиционер»

Вбивство – це важкий злочин, який забирає життя людини, при цьому викликаючи співчуття до жертви і осуд з боку суспільства до того, хто його скоює.До Фастівського МРВГУ надійшло повідомлення, що в с. Кищенці у будинку пенсіонера 65-річного Петра, виявлено його труп з ножовими пораненнями та різаною раною шиї.

В результаті проведеної оперативно-розшукової роботи, правоохоронці запідозрили у скоєнні злочину 28-річного Євгена. Разом з слідчою групою на місце події виїхав кінолог з собакою, німецькою вівчаркою на ім’я Холлі. Яка взяла слід в хаті де сталася трагедія, і пішла по ньому, аж до будинку, де мешкав підозрюваний. Люди в погонах були вражені роботою «четверолапого міліціонера». Адже після вбивства пройшло більше 10 годин, і в такій ситуації дуже важко працювати, тому, що слабшає запах злочинця, втрачаючи свою концентрацію, після проїзду машин, чи проходження людей. Та незважаючи на це, хвостатий пошуковець впорався з поставленою задачею блискуче. І той факт, що «гарячі сліди» привели до Євгена, остаточно закріпив за ним статус підозрюваного, і став вирішальним, підтвердивши початкові припущення оперативників.

Підозрюваний, уродженець міста Малин Житомирської області ніде не працював, перебивався випадковими заробітками, проживав у своєї співмешканки у вказаному селі. Раніше мав проблеми з законом за крадіжки, та злочини пов’язані з наркотиками, за які відбув покарання загальним терміном 13 років.

Того дня Євген і його співмешканка, яка доводилася племінницею загиблому, навідалися до Петра, і за попередньою домовленістю з дозволу господаря, взяли в нього «січкарню». Потім реалізувавши її в пункті прийому металобрухту в іншому селі, за сто гривень, відсвяткувати подію на місці за допомогою спиртного.

Після повернення до Кищенців пара розділилася, жінка пішла додому, а Євген знову навідався до її родича Петра, що жив по сусідству.

Там дивилися телевізор і говорили про життя. Далі гість висловив претензії пенсіонеру, начебто той давав гроші своїй племінниці на горілку. Можливо дідусь й допомагав матеріально своїй непутящій рідні, але напевно, щоб купили хліба, і аж ніяк не алкогольних напоїв. Всі хто знав покійного, говорять про нього тільки хороше. Працьовитий, дбайливий, завжди був готовий робити людям добро, але розмова закінчилася конфліктом, розв’язку в якому поставив ніж. Євген більше 5 разів поранив ним співрозмовника в область грудної клітини і потім перерізав йому шию. Від отриманих травм пенсіонер помер на місці.

Повернувшись до співмешканки чоловік ліг спати. Вранці вона пішла до дядька в пошуках мобільного телефону, якого не змогла знайти в себе вдома.

Побачивши страшну картину, жінка підозрюваного викликала фельдшера, який засвідчив смерть і проінформував міліцію.

На час проведення слідства, Євген перебуває під вартою в очікуванні суду.

В’ячеслав Буян, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...