Криминальная хроника Украины на 24.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2316 заяв про злочини. Вжитими заходами 1063 (45,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних нападів, 37 пограбувань, 14 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, карабін, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 г вибухівки та 263 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 88 осіб, у яких вилучено понад 22,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2402 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1119 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 446 – у сфері службової діяльності, у тому числі 71 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 240 – у бюджетній сфері, 101 – у сфері банківської діяльності, 91 – у сфері приватизації, 65 – в агропромисловому комплексі, 66 – у паливно-енергетичному комплексі та 22 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22206 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1405 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 104 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 16 осіб загинула та 127 – травмовані.

В селищі Козятинського району Вінницької області на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням живота жителя міста Бердичів Житомирської області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 49-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем потерпілого.

У місті Балаклія Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 20-роічного громадянина Російської Федерації (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він уночі 23 березня в залі ігрових автоматів одного з ТОВ під час раптово виниклої сварки вбив ножем адміністратора зазначеного залу.

В селі Устинівського району Кіровоградської області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У селищі Чорнобаївського району Черкаської області затримано 50-річного пенсіонера, жителя міста Дніпродзержинськ, у якого вилучено 20 кг марихуани.

У місті Севастополь працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голови правління садівничого товариства. Вона вимагала та отримала 4,5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за прийняття останнього до членів згаданого товариства та виділення йому земельної ділянки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб міської ради. Вони не включили комунальне підприємство до переліку установ, які отримували кошти з міського бюджету в 2006 та 2007 роках, та не склали плани використання бюджетних коштів, що призвело до незаконного витрачання 500 тис. грн. бюджетних коштів, виділених згаданому підприємству. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість ).

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб одного з відділень банку . Вони, шляхом несанкціонованого доступу до системи банку, викрали понад 1 млн. грн. та перевели їх в готівку через систему банкоматів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У столиці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства. Він намагався дати 1,5 тис. грн. хабара інспектору з пожежного нагляду за не складання відносно нього протоколу про порушення правил пожежної безпеки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.369 КК України (давання хабара).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох місцевих жителів. Вони запропонували директору товариства з обмеженою відповідальністю допомогу в придбанні та оформленні через рішення сесії міської ради земельної ділянки площею понад пів гектара. Правопорушники отримали від неї 124 тис. доларів США, з яких 44 тис. доларів США привласнили, а 80 тис. передали місцевій жительці для подальшої передачі посадовим особам міської ради. Слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

ДЗГ МВС України

You may also like...