Грузинские воры обчистили на Виннитчине машину… с ребенком

Як дві тисячі років тому розіп’яли Христа, так і зараз дехто з нас своїми гріховними вчинкам продовжує знову і знову його розпинати.У Велику суботу, 26 квітня, троє іноземців, громадян Грузії, пограбували подружжя вінничан під час зупинки трасою у Волочиському районі.

Трійця прибула в Україну ще на початку березня і проживали у Києві, а зустріти Пасху вирішили з друзями з Івано-Франківського. Для незалежного пересування придбали автомобіль «ВАЗ-2109». 30-річний вік транспортного засобу дорогою дався взнаки, і чоловіки зупинилися коло найближчого кафе пообідати та дізнатися розташування найближчої СТО. Саме у ту мить побачили, як з мікроавтобусу, що також зупинився на прилеглій до кафе стоянці, виходять чоловік із жінкою. Сімейна пара залишила чоловічу сумочку на передньому сидінні, заздалегідь витягнувши деякі купюри для отоварювання.

У не чистих на руку грузинів одразу визрів злочинний намір. Користуючись відсутністю власників мікроавтобусу та можливістю безперешкодно потрапити у салон, бо дверцята залишилися відчиненими, один із подорожуючих спокійно витягнув увесь вміст сумки. Свідком пограбування став дев’ятирічний хлопчик, який сидів на задньому сидінні. Дитина зовсім не злякала грабіжника, навпаки, 46-річний чоловік ще й перекинувся з переляканим хлопчиною декількома словами.

За півгодини злодіїв «за гарячими слідами» затримали. Працівники ВДАІ Волочиського РВ УМВС України в Хмельницькій області одразу за містом зупинили підозрілий автомобіль. А уже у райвідділі під час обшуку в іноземців були виявлені викрадені гроші: 400 американських доларів та 1300 чеських крон (жінка є громадянкою Чехії).

Стосовно одного із затриманих, який став ініціатором та виконавцем злочину, порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 186 КК України – грабіж. Тепер не один рік йому доведеться міркувати, чому напередодні Світлого Воскресіння він вдався до скоєння злочину.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області

You may also like...