Криминальная хроника Украины на 12.06.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 581 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 709 (47,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 43 пограбування, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 г вибухівки та 549 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 166 осіб, у яких вилучено 23,3 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 527 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

Упродовж минулої доби порушено 141 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 49 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 921 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 10 осіб загинули та 168 – травмовані.

В одному з селищ Івано-Франківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 8 червня у своєму будинку під час сварки, виниклої після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження своєму батьку.

У місті Зимогір’я Луганської області в квартирі місцевого жителя, вилучено 200 г вибухівки.

У місті Одеса на вулиці затримано громадянина Киргизької Республіки, у якого вилучено 3,6 г героїну.

В Оболонському районі міста Києва на вулиці затримано двох громадян Грузії, у яких вилучено, відповідно 3 г і 2 г марихуани.

В Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника залізниці. Він підписав акти виконаних робіт, які містили завідомо неправдиві відомості (роботи фактично не проводилися), й перерахував кошти в сумі 4,8 млн. грн. на рахунки товариства з обмеженою відповідальністю. Своїми діями правопорушник завдав збитки державі на вказану суму. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення)

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільради. Він, зловживаючи службовим становищем, незаконно передав в оренду приватним підприємцям ділянку з розташованими на ній будівлями і спорудами. Унаслідок цього державі завдано збитки на суму 940 тис. гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито трьох співробітників державної установи. Вони вимагали та отримали 30 тис. грн. хабара від місцевої жительки за надання останній допомоги в придбанні на аукціоні конфіскованої квартири. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб кредитної спілки. Вони впродовж 2005-2008 років, не зважаючи на скасування ліцензії Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг на залучення внесків від населення, продовжували приймати вклади від місцевих жителів. Таким чином правопорушники отримали майже 9,9 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство)

ДЗГ МВС України

You may also like...