В Киеве друзья-душители захватили автомобиль знакомого студента

Двоє чоловіків, 32-літній Олег та 33-літній Роман, товаришували з дитинства. Їхню дружбу поєднала вулиця, оскільки обидва парубки виховувалися в неблагополучних сім’ях. Один із них, а саме Роман, вже встиг відчути на собі життя за гратами. Звільнившись з місць позбавлення волі він не знав де себе на волі реалізувати. Невдовзі зустрівся з другом дитинства – Олегом, який теж ніде не працював. Два чоловіки жалілися одне одному на не легке життя. При черговій такій зустрічі раніше судимий Роман переконав товариша Олега стати на кримінальний шлях для отримання гідного заробітку. В один із днів чоловіки зважилися на справу. Під приводом, що вони не кияни познайомились з молодим хлопцем. Під час спілкування з’ясували, що парубок має власний новий автомобіль, який йому подарували батьки. Довго не думаючи, Роман запропонував власнику автівки заробити чималих грошей, якщо той повозить їх начебто в робочих справах по місту. Молодик нічого не підозрюючи погодився, оскільки заробити власні кошти йому вдається не так часто, в зв’язку з навчанням на денній формі у ВНЗ.

Зустрівшись у призначений час наступного дня та проїздивши цілий день по місту, не путьові чоловіки попросили студента відвезти їх на вигадану ними фірму, де їм начебто винні гроші, з яких ті пообіцяли хлопцеві оплатити найману водійську працю. Виїхавши за межі Києва та рухаючись по трасі міста Вишневе, що в Київській області Олег та Роман попросили студента зупинити автомобіль, той погодився. Несподівано для хлопця, чоловіки дістали мотузку та почали нею душити Віктора.

Але на щастя студент зупинив автомобіль неподалік від кінологічного центру обласної міліції, в той час додому повертався співробітник центру, який побачивши ситуацію, що коїться в машині, одразу кинувся на допомогу. Помітивши людину у погонах, зловмисники зрозуміли, що треба як найшвидше тікати, не встигнувши до душити студента, вони різко зірвали з нього золотий ланцюжок і срібний браслет та зіштовхнули водія на узбіччя. Не розгубившись, раніше засуджений Роман швидко сів за кермо та разом з приятелем Олегом завівши автомобіль, зник в невідомому напрямку. Міліціонер підбіг до потерпілого надав йому першу медичну допомогу та негайно повідомив про даний злочин міліцію Києво – Святошинського РВ, яка встигла оперативно затримати автомобіль із зловмисниками.

Наразі проти правопорушників порушено кримінальну справу за сукупністю злочинів, а саме за ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.2 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. А потерпілому парубку саме головне – врятовано життя та повернуто належне йому майно.

Леся Попович, ЦГЗ ГУМВС України в Київській області

You may also like...