Криминальная хроника Украины на 30.09.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3407 заяв про злочини. Вжитими заходами 1539 (45,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 29 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 2 кг вибухівки та 200 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 47 осіб. У них вилучено 145,8 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7327 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 32 особи.

Упродовж минулої доби порушено 264 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 180 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 24 особи загинули та 241 – травмована.

У селі Хворостянівці Старобільського району Луганської області після гасіння пожежі в будинку 42-річного безробітного місцевого жителя було знайдено мертвими з рубаними ранами голови господаря та з ножовими пораненнями – його 42-річну співмешканку. Під час проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано 24-річного безробітного молодика. За попередніми даними, напередодні вночі у будинку потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, він сокирою та ножем вбив потерпілих й, з метою приховування злочину, підпалив будинок.

У Миколаєві оперативниками затримано 42-річного раніше судимого місцевого жителя, який, за попередньою інформацією, впродовж 2005-2006 років з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації вивіз до Ізраїлю двох дівчат, 1981 та 1987 р.н.. Потерпілих повернено на батьківщину.

У Харкові під час проведення оперативно-розшукових заходів затримано 38-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що увечері 28 вересня він зламав замки вхідних дверей до квартир двох місцевих жителів й викрав 400 грн. та два мобільні телефони. Викрадене вилучено.

У Сакському районі Автономної Республіки Крим міліцією затримано 27-річного безробітного молодика, за місцем проживання якого вилучено майже 1,5 кг вибухівки.

У Донецьку затримано 28-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 485 грамів вибухівки.

У місті Запоріжжі міліцією затримано 19-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 110,2 кг марихуани.

У Краснодонському районі Луганської області міліцією затримано 30-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучено 500 грамів марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано голову однієї з сільських рад Нижньогірського району. Вона вимагала та отримала 10 тис. грн. хабара від приватного підприємця за передачу йому в приватну власність нежитлової будівлі, яка належить зазначеній сільраді, підробивши при цьому рішення сесії вказаної сільської ради. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.366 і ч.2 ст.368 КК України (службове підроблення та одержання хабара).

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства, які уклали угоду з товариством з обмеженою відповідальністю на покупку обладнання з виготовлення жерстяної банки (вартість 5,5 млн. гривень), здійснили попередню оплату в сумі 1,6 млн. грн. та отримали вказане обладнання. У подальшому, з метою ухилення від подальшої оплати та розірвання угоди, посадові особи ЗАТ намагалися повернути ТОВ інше обладнання (стару лінію з виготовлення жерстяної банки), але керівництво останнього відмовилося приймати його без огляду експертів. У зв’язку з цим зазначене обладнання було вивезене для тимчасового зберігання на територію одного з відкритих акціонерних товариств, де було знищене шляхом підпалу. Таким чином згаданому ТОВ завдано збитки на суму 4,9 млн. гривень. Слідчим відділенням Хмільницького міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство).

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито спеціаліста-інвентаризатора комунального підприємства, який отримав 700 доларів США хабара від місцевого жителя за позачергове надання останньому довідки-характеристики на його квартиру. Прокуратурою одного з районів столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Новгород-Сіверському районі Чернігівської області затримано 19-річного нелегального мігранта з Пакистану. Іноземця передано прикордонникам.

ДЗГ МВС України

You may also like...