Життя – як плата за «навчання»

В Сумах 21-річний юнак намагався навчити правилам поводження в гостях свого 50-річного знайомого. Але методи навчання виявилися досить незвичними. Розлютившись на чоловіка, що той споює горілкою хворого приятеля, спочатку  надавав йому  стусанів , потім в хід пішов ніж.  І як наслідок – «учень» помер на місці пригоди, а його »вчитель» опинився в слідчому ізоляторі міліції.

Тіло 50-річного Івана знайшли сусіди і одразу повідомили правоохоронні органи. За висновком експерта –криміналіста чоловік помер від ножового поранення. Бесіда з господарем будинку  картину не прояснила, хворий чоловік, якій фактично був прикутий до ліжка, того вечора  знаходився у стані алкогольного сп’яніння, тому чітко пояснити хто до нього приходив і як померлий опинився в його оселі не міг. Міліція почала відпрацьовувати можливі версії того що сталося. Справа ускладнювалась тим, що господар виявляв неабияку «гостинність». Тому любителів відвідати його оселю і хильнути чарочку було чимало. Зрозуміло, щоб вийти на слід ймовірного вбивці,  міліція повинна було перевірити чи не кожного «відвідувача».

Вийти на слід можливого вбивці оперативникам допомогли відбитки пальців, які залишилися на місці скоєння злочину. Два з них належали господарю і потерпілому, а інші невідомій особі. Перевіривши дактелокарти осіб, які свого часу потрапляли в поле зору міліції, знайшли їх господаря. Ним виявився 21-річний житель Глухівського району який вже декілька років працював в Сумах.. «Поступово оперативним шляхом вийшли на адресу його проживання. Біля будинку зробили «засідку». Коли підозрюваний прийшов до дому, – розповідає заступник начальника Зарічного відділу міліції Сергій Гузеєв, – оперативники  його затримали. Він нічого не заперечував і одразу зізнався».

За словами юнака, його дуже розлютило, коли завітавши до хворого знайомого, побачив там чоловіка, який наливав останньому чарку. Оскільки і самі гості і господар були вже на доброму підпитку емоції взяли верх над розумом. „ Я йому кажу: чого ти сюди ходиш? Хай відпочиває хвора людина – пояснював юнак під час допиту,- йому зараз не випивати треба, а лікуватись. А ти споюєш. З  цирозом печінки він зараз лежить, а через годину поховають. Але Івану не доходило».

Між чоловіками зав’язалась словесна перепалка, яка дуже швидко переросла в бійку. Виховувати дорослого товариша молодик взявся руками й ногами , потім схопив зі стола ніж і вдарив ним. Удар був настільки сильним, що ніж зламався. В хід пішов другий.

Коли зрозумів, що накоїв, аби не залишати слідів  вирішив втекти, прихопивши із собою знаряддя вбивства.

Наразі затриманий знаходиться під вартою, проти нього порушена кримінальна справа. Таке «нетрадиційне виховання» може коштувати останньому до 15 років тюрми. 

Ельвіра Біганова, СЗГ УМВС  Сумська обл.

You may also like...