Житомирський УБОЗ викрив шахраїв, які ошукували селян, пропонуючи дешеві міндобрива

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області викрили угруповання шахраїв, які могли ошукати до 20 державних сільгосппідприємств та фермерських господарств на суму близько 2 мільйонів гривень.

За словами начальника УБОЗ Житомирської області Едуарда Федосова, зловмисники діяли під виглядом відомої рівненської компанії – провідного вітчизняного виробника мінеральних добрив. У передпосівний період шахраї пропонували сільським господарствам аміачну селітру за вартістю нижчою за ринкову. Використовуючи нестабільність валютного курсу, зловмисники вимагали у сільгоспвиробників термінової попередньої або повної оплати за міндобрива. Кошти пропонували перерахувати до житомирських філій двох комерційних банків. За даними оперативників УБОЗ, ці рахунки шахраї відкрили за підробленими печаткою та статутними документами відомої рівненської фірми. До того ж – на ім’я чоловіка, у якого було вкрадено паспорт. Після того, як кошти надходили на рахунки, шахраї переводили їх в готівку та привласнювали.

За інформацією Едуарда Федосова, серед постраждалих структур – держпідприємство Української академії аграрних наук та низка сільгосподарств Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

За матеріалами Житомирського УБОЗ, слідчим відділом Богунського райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 358 (підробка документів) Кримінального кодексу України.

Організаторові шахрайських оборудок – мешканцю Харківської області Олександру З. (1971 р.н.) – Богунським райсудом обрано мірою запобіжного заходу арешт. 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...