Конвертационный центр на Харьковщине занимался канализационными трубами и переводами с польского

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Харківській області ліквідували два конвертаційні центри, організаторами яких були мешканці Харкова та Луганська. Про це повідомив начальник УБОЗ ГУ МВС України в Харківській області  Володимир Фролов. Через рахунки фіктивних структур було відмито понад 20 мільйонів гривень, в тому числі і бюджетні кошти.  Діяли вони  з 2007 року.

Як встановили оперативники УБОЗ, один з конвертаційних центрів був організований з використанням реквізитів підприємницьких структур Луганська. Зловмисники проводили безтоварні операції з підприємствами міста Харкова та інших регіонів. Вони начебто займалися наданням різноманітних послуг від постачання каналізаційних труб до перекладів з польської мови.

Під час проведення обшуків оперативники УБОЗ вилучили фальшиві печатки комерційних структур, документи, що підтверджують фіктивність фінансово-господарської діяльності, а також понад 500 тисяч гривень готівкою.

За даними фактами порушено кримінальну справу порушену за ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) та ч.1-3 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...