Криминальная хроника Украины на 17.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 669 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 986 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 30 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, п’ять обрізів мисливських рушниць, саморобний пістолет та понад 920 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 58 осіб, у яких вилучено 9,9 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 319 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 31особу.

 Протягом минулої доби порушено 113 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 40 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 115 – травмовані.

 У Голосіївському районі міста Києва 12 квітня у своїй квартирі було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 80-річного пенсіонера, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 19-річного жителя міста Конотоп Сумської області, працівника товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що він удень 12 квітня зайшов до згаданої квартири, завдав смертельних ножових поранень господарю й викрав 4,5 тисяч гривень.

 У Дніпровському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 25-річного громадянина Азербайджану. Попередньо встановлено, що він уночі 4 грудня минулого року на вулиці зазначеного міста, з хуліганських спонукань, завдав тілесних ушкоджень двом 22-річним безробітним киянам.

 У Волноваському районі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 63-річну громадянку Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вона ввечері 15 квітня в будинку свого колишнього 54-річного безробітного чоловіка завдала ножове поранення живота господарю під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів. Потерпілого госпіталізовано.

 У місті Івано-Франківську 20 лютого до приміщення відділення філії банківської установи зайшов невідомий і під загрозою фізичної розправи 22-річній місцевій жительці, касиру зазначеної філії, відкрито викрав з її робочого столу близько восьми тисяч гривень. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєному затримано 27-річного безробітного місцевого жителя. Частину викраденого вилучено.

 У Миколаївській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито викладача однієї із кафедр філії Одеського національного університету, яка вимагала та отримала 650 гривень хабара від студента зазначеного навчального закладу за сприяння останньому в здачі заліків та іспитів. Задокументовано 15 фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму понад 15 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі отримали з резервного фонду державного бюджету грошові кошти для проведення ремонту будівлі для зберігання пестицидів та ядохімікатів. У подальшому правопорушники підробили акт виконаних робіт з ремонту зазначеної будівлі (виконані не в повному обсязі), чим завдали збитки державі на суму понад 359 тисяч гривень. Лозівською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 та ч.2ст.367 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора спільного комерційно-виробничого малого підприємства, котрий у порушення вимог Законів України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”, “Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю” та “Про інвестиційну діяльність”, без отримання відповідної ліцензії, упродовж 2005 – 2008 років, під час будівництва двох багатоквартирних будинків, уклав інвестиційні договори та прийняв готівкові кошти від 40 фізичних осіб, внаслідок чого незаконно отримав дохід на загальну суму 5,1 мільйона гривень. Слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

МВС України

You may also like...