Ціна життя — наша безпечність

Страшною трагедією закінчилося святкування Пасхи на березі Дністра для трьох жителів міста Кам’янець-Подільського через порушення правил поводження на воді.

Після святкового столу, надвечір, сім’я у повному складі вирішила перебратися на інший берег через повноводу річку на дерев’яному човні. І 48-річний батько, і його 45-річна дружина, і їх дорослий син одразу помітили, що човен протікає, але це не спинило відпочивальників, вони продовжили рух, вичерпуючи раз по раз воду. Передбачити наступні події не зміг ніхто: вода під вагою людей набагато швидше прибувала, ніж вони встигали її позбуватися, тож відійшовши від берега майже на середину Дністра, люди опинилися у холодній воді, позаяк човен пішов на дно. Потерпілі щодуху попливли до берега, змагаючись із сильною течією. Вижити пощастило тільки 24-річному чоловікові. Наразі знайдено тіло жінки, батька та 12-річну сестру водолази ще шукають.

Не менш жахливо завершився відпочинок на Дністрі і для інших кам’янчан. Повертаючись із села Устя о третій годині, поблизу села Панівці, водій автомобіля «Шкода Октавія» не впорався з керуванням автомобіля, виїхав за межі проїжджої частини та наїхав на дерево. У результаті ДТП він та два його пасажири загинули на місці пригоди, а ще один пасажир у важкому стані перебуває у реанімаційному відділенні Кам’янець-Подільської ЦРЛ. Наразі працівники міліції встановлюють причини ДТП.

Всього ж у 2009 році на автошляхах Хмельниччини сталося 140 дорожньо-транспортних пригод (2008 р. — 216), у яких 31 людина загинула та 173 травмовано. Тільки у день Пасхи під час забезпечення безпеки дорожнього руху працівники ДАІ виявили 474 порушень ПДР, зокрема затримано 40 водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Юлія Гринь
, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...